Tropical smoothie bowl

Het werd dringend tijd voor een nieuw recept voor een smoothiebowl. In deze warme temperaturen (thank de weergoden) kan zo’n dorstlessend ontbijtje zo veel deugd doen en je hebt meteen een heleboel vitaminen binnen. Een kickstart voor je dag dus.

Heb je nog nooit een smoothie bowl geprobeerd of weet je niet wat het is? De smoothie bowl is een smoothie met iets dikkere textuur die je met een lepel uit een kommetje eet. Het voordeel (vind ik toch) ten opzichte van een klassieke smoothie is dat je toppings kan toevoegen zoveel je wil en het voelt meer als “echt eten” dan een drankje.

Wat voor mij een smoothiebowl naar een volgend niveau tilt? Bevroren fruit! Door de koude ingrediënten wordt de smoothiebowl bijna een yoghurtijsje en heeft het de perfecte textuur. Uiteraard kan je ook gewoon vers fruit gebruiken, maar diepvriesfruit werkt dus zeker even goed. Kies wel voor een goede blender/keukenmachine als je bevroren vruchten gebruikt, anders kan je hem wel eens stuk maken. Ik kreeg van Kitchenaid onlangs hun nieuwste power plus blender dus bij mij gaat dat fruit als boter. I love it! :D

Tropical smoothie bowl

Ingrediënten

  • 300g mango, vers/diepvries
  • 1 banaan, vers/diepvries
  • 100g yoghurt
  • 3 appelsienen

Werkwijze

  1. Pers de appelsienen en doe ze samen met de ingrediënten in een blender. Eventueel kan je ook een smoothiebowl maken in een keukenmachine of met een staafmixer, maar dan zal je iets meer vloeistof moeten toevoegen.
  2. Blend tot een egale massa maar die steviger is dan een smoothie.
  3. Werk af met toppings naar keuze.

 

Smakelijk!1 gedachte over “Tropical smoothie bowl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *