Review: The Green Kitchen at Home

Het was al een hele tijd geleden, maar hier ben ik nog eens met een kookboek-review. Ik krijg regelmatig persberichten over nieuwe kookboeken en ondanks dat ik ze wel leuk vind, zie ik vaak door het bos de bomen niet meer. Toen ik echter de uitnodiging voor een persvoorstelling van The Green Kitchen in mijn inbox kreeg, hapte ik meteen toe. Ik ging op pad en kreeg het boek mee naar huis. Dus vandaag deel ik graag met jullie mijn mening.

Zoals jullie wel weten, ben ik meer iemand die dingen ‘aanprijst’ die ik leuk vind, dan producten/boeken gaat afbreken. Je kan dan wel raden dat ik fan ben van dit nieuwe boek vol vegetarische recepten. Luise en David zijn als koppel vele jaren geleden samen begonnen met een blog en dat is nu uitgedraaid in een business met dit exemplaar als hun vierde kookboek. Ik volg hen al een tijdje via Instagram, gewoonweg omdat ik hun foto’s bijzonder mooi vind. Dat brengt me ook meteen bij de allerbelangrijkste reden waarom ik dit boek aanbeveel: de prachtige fotografie. Hou je van het doorbladeren van boeken? Ik ook! Dit boek kan je gewoon in de zetel vastnemen en er doorbladeren als een roman.

Het boek is opgedeeld in een aantal grotere hoofdstukken, waaronder koelkastfavorieten. Deze term trok meteen mijn aandacht omdat het me zo bekend voorkwam. Ik maak namelijk in het weekend ook een aantal vaste waarden klaar die in de week dan klaarstaan als ik geen zin heb om te koken of ik snel iets moet klaarmaken (het gebeurt!). Ze geven een heleboel tips over het op voorhand klaarmaken van eenvoudige maaltijdonderdelen die je dan op verschillende manieren tot een nieuw gerecht kan combineren.

De recepten zijn vernieuwend en origineel, zeker voor de vegetarische keuken. Echt niet de eerste de beste die je op Google of Pinterest zou tegenkomen. Zoet en zout wordt regelmatig gecombineerd. Fruit wordt ook vaak in hartige gerechten verwerkt op een nieuwe manier. I love it. Dat ga ik ook vaker proberen. De originaliteit zorgt er wel voor dat de meeste recepten wel iets langer duren om te maken. Meal prep (het op voorhand klaarmaken van onderdelen van je maaltijd) kan dus helpen om de dag zelf minder lang in de keuken te staan, maar ik ken mezelf en zou de ingrediëntenlijst en bereidingslijst soms nog liever iets korter zien.

Conclusie: The Green Kitchen at Home is een fantastisch & prachtig kookboek van 256 pagina’s gevuld met originele en lekkere recepten. Hou je er van om te experimenteren met nieuwe dingen en maak je je handen graag eens vuil in de keuken? Dan is dit kookboek écht iets voor jou. Daarnaast denk ik dat het een perfect boek is om cadeau te geven, aangezien iedereen wel van mooie dingen houdt. :)

[bol_product_links block_id=”bol_59b5939074200_selected-products” products=”9200000075513182″ name=”green kitchen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ik kreeg dit boek tijdens de lancering, maar wordt niet betaald om er over te schrijven. Wel krijg ik een (zeer kleine) commissie als jullie het boek via bovenstaande link bestellen – het kost jullie geen cent meer. Ik maak morgen dan ook een receptje uit het boek, dat ik donderdag met jullie zal delen.  X Ellen2 gedachten over “Review: The Green Kitchen at Home”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.