Review: Buurderij

Elke week hoor ik wel van nieuwe lokale initiatieven om voeding op een gemakkelijkere, snellere & duurzamere manier bij de consument te krijgen. Héér-lijk vind ik dat! Zo fantastisch om te zien dat zoveel mensen zich inzetten om lokale en gezonde voeding zo toegankelijk te maken voor iedereen. Een initiatief dat ik deze week uitprobeerde was het Buurderij principe van Boeren & Buren.

Op verschillende plaatsen in België werden er Buurderij-en opgestart a.k.a. verzamelpunten waar je kraakverse producten rechtstreeks bij de lokale producent kan aankopen. Dit kan gaan van eieren, vers vlees & zuivel, olies,  tot de meest uiteenlopende groenten soorten. I love it! Elke week krijg je de kans om online te shoppen bij de boeren van jouw lokale buurderij & 1 dag in de week kan je dan je winkelmandje komen vullen ter plaatse. Dus ik ging met mijn winkelzakken richting Permeke om daar mijn aankopen te gaan oppikken.

De markt is vrij klein en beperkt, maar ik hou van de “pretentieloze” initiatieven die geen mooie verpakking moeten hebben maar gewoon goede producten verkopen. Je print je bestelbon af en gaat bij elk kraampje langs om je spulletjes op te halen. Ik vind het heerlijk om een babbeltje te doen met de mensen die de producten effectief gemaakt & geteeld hebben.

Denk je nu, dat is ook iets voor mij? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op de website & zoek een buurderij bij jou in de buurt. Je zal er geen spijt van krijgen. Heb je al eens bij Buren & Buren besteld? Of via een ander initiatief lokale producten aangekocht? Ik ben benieuwd en altijd op zoek naar nieuwe dingen om uit te proberen. :) Fijn weekend! X Ellen1 gedachte over “Review: Buurderij”

  • Super! In het cultureel centrum waar ik werk komt ook 1x per week de buurderij samen, en ik hoor vele positieve reacties! Het aanbod is erg uitgebreid en naast de verkoop organiseren we samen met hen ook regelmatig filmavonden en eco-workshops. Naast het lekkere eten is ook de verbondenheid met de buurt een grote troef vind ik. En als er een nieuwe producent bij komt is er altijd een proefavondje, ook niet onbelangrijk ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.