Pittig Ontbijtwater

water

Vorige week deelde ik nog mijn 6 easy peasy trucjes om ietsje gezonder te gaan leven. De allerbelangrijkste tip uit het lijstje was toch wel water drinken volgens mij. Maar de ervaring leert dat dit helemaal niet voor iedereen even gemakkelijk is & ik begrijp het best hoor. Water drinken is saai, altijd hetzelfde en het gaat héél erg snel vervelen. Daarom laat ik jullie vandaag een manier zien om heerlijk infused water te maken, water met een smaakje dus. Maar dan helemaal natuurlijk en zonder smaakstoffen of suiker.

Dit water is eerst en vooral super gemakkelijk om te maken, maar het begint wel de avond voor je het wilt gaan drinken. De dag erop is het gewoon uitgieten en je hebt heerlijk water met een smaakje dat helemaal niet zo moeilijk achterover te gieten valt als gewoon water. En daarnaast ziet het er nog eens super leuk uit ook! Ideaal voor als er gasten komen op een zweterige zomerdag. Er is niets beter! :)

Natuurlijk geef ik je hier één optie, maar je kan eindeloos variëren met allerlei smaken die je lekker vindt. Zo is het gebruiken van diepvriesfruit (zeker rood fruit) ook vast en zeker een toppertje en kan je de kruiding ook aanpassen. Hou je van kaneel of steranijs? Probeer dat dan ook zeker eens uit, heerlijk!

Ontbijtwater

Ingrediënten

  • 1 liter kokend water
  • 40 gram in plakjes gesneden gember
  • 2 el honing
  • sap van 1 citroen
  • 2 citroenen in schijfjes
  • een handvol verse munt

Werkwijze

  1. Doe de gember, de honing en het citroensap samen in een grote kan. Zorg dat deze tegen hitte kan!
  2. Voeg de liter kokend water toe en wacht ong. 30 min tot dit afgekoeld is
  3. Vul de kan aan met 2 tot 3 liter water, zoveel je lekker vindt.
  4. Voeg hier de munt en de schijfjes citroen aan toe en laat een nachtje trekken

Schol!

 

watt


Volg je Kokerellen al?

Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter9 gedachten over “Pittig Ontbijtwater”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *