Mexicaanse 7 laagjes dip

IMG_6786 copy

Jaja, eindelijk is het zo ver! Vandaag deel ik namelijk met jullie mijn 7 laagjes dip die ik maakte op mijn NYE party! Ik kan jullie dus wel vertellen dat dit de ideale partysnack is. Super lekker, je kan het lang op voorhand klaarmaken en iedereen is er dol op!

Ik zag deze dip met zeven laagjes al meermaals op mijn Pinterest feed voorbijkomen en ik moest hem gewoon zelf ook een keertje maken. Wat ziet hij er feestelijk uit, toch?! En ondanks dat hij er fantastisch gesofisticeerd uitziet, is het helemaal niet moeilijk om te maken. Integendeel, je moet amper je vuur gebruiken en de dip kan je gemakkelijk een dag op voorhand maken en in de koelkast bewaren.

De 7 laagjes die je ziet zijn onderaan begonnen: “refried beans”, zure room, geplette avocado, salsa, gemalen kaas, tomatenblokjes en olijven. Stuk voor stuk heerlijke Mexicaanse smaken die allemaal zo ontzettend goed bij elkaar passen. Serveer de dips in individuele kommetjes (ik gebruikte shotglaasjes) of voor een avondje dineren kan je een grote schaal gebruiken waar iedereen van kan toetasten. Serveer met tortillachips (gekocht of zelfgemaakt) en wat veggiesticks en je bent vertrokken. Succes gegarandeerd!

Mexicaanse 7 laagjes dip

Aantal personen: 8 shotglaasjes

Ingrediënten

 • 250 g zure room
 • 250 g salsa
 • 10 zwarte olijven, in schijfjes
 • 400 gram zwarte bonen (in vocht)
 • 2 avocado's
 • 100 g gemalen kaas
 • 200 gram kerstomaatjes, in vieren gesneden
 • 1 theelepel chilikruiden, optioneel

Werkwijze

 1. Doe de uitgelekte bonen in een pannetje en plet ze met een vork of pureestamper. Kruidt met peper en zout, of als je het hebt chilikruiden voor een Mexicaanse touch. Laat de puree al roerend 2 minuten opwarmen en doe de bonen daarna in een potje om ze te laten afkoelen.
 2. Verwijder het vruchtvlees uit de avocado en plet met wat peper en zout (& eventueel citroensap) tot een gladde massa.
 3. Kruidt ook de zure room met peper en zout.
 4. Neem je shotglaasjes of andere serveerschaaltjes en bouw je laagjes dip op. Doe op de bodem wat bonenpuree, gevolgd door de zure room, geplette avocado, salsa, gemalen kaas, tomaten en olijven.

Smakelijk!

IMG_6782 copy10 gedachten over “Mexicaanse 7 laagjes dip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *