#KOK: Ontbijtrepen zonder oven

no-bake-ontbijt-repen

Een ontbijtreep met maar 5 ingrediënten die niet alleen héérlijk lekker is (je zou er van willen opstaan!) en waar je niet meer voor nodig hebt dan een kom, lepel en een bakvorm? Nee, geen oven inderdaad. Deze repen hebben alleen een paar uurtjes nodig in de koelkast en dan zijn ze helemaal klaar om verorberd te worden. In bed, onderweg naar school of waar je maar wil!

Toen ik kotstudent was (phoeh dat lijkt nu al een eindje weg!) had ik een piepklein keukentje in mijn kamer en stonden de microgolf en ijskast in de gang om met mijn medebewoners te delen. Niet echt de ultieme situatie om culinair aan de slag te gaan dus. Daarom gebeurde het geregeld (eerder de regel dan de uitzondering vrees ik) dat ik mezelf ’s ochtends gewoon een grote kom Cornflakes inschonk en dat was dan mijn ontbijt. Er bestaan vast slechtere dingen, maar het kan beter! Om al die studentjes te helpen die geen oven hebben, laat ik dan ook met veel plezier dit nieuwe receptje zien voor ontbijtrepen die gewoon moeten opstijven in de koelkast of diepvriezer.

no-bake-ontbijt-repen-3

Eén ding is wel zeker, je moet een fan van pindakaas zijn om deze repen tot hun maximum te kunnen appreciëren. Ik kan me niet van het gevoel ontdoen dat veel mensen pindakaas eigenlijk nog niet de juiste kans gegeven hebben en het eigenlijk nog nooit écht geproefd hebben. Kies voor een 100% pinda’s variant als je helemaal gezond wil zijn & samen met een goede dosis honing (of andere liquide zoetstof naar keuze) ben je vertrokken.

Ik nam een mengeling van rice krispies en havermout om de nutritionele waarde van deze koekjes zo hoog mogelijk te houden, maar pas de ratio gerust aan naar wat je zelf lekker vindt! Ik voegde daarnaast gedroogd fruit toe voor kleur en een bijtje tussendoor, maar noten, chocolade stukjes, kokosnoot of wat je allemaal nog kan bedenken, alles is lekker!

#KOK: Ontbijtrepen zonder oven

Aantal personen: 9 koeken

Ingrediënten

  • 100g rice Krispies
  • 100g havermout
  • 200g pindakaas
  • 150g vaste honing
  • 50g gedroogd fruit

Werkwijze

  1. Doe de honing en pindakaas in een kom en mix goed door. Is het geheel nogal stroef? Zet dan eventueel 30 seconden in de microgolf.
  2. Voeg de havermout, rice Krispies en fruit toe en mix tot alles gelijk verdeeld is.
  3. Voeg een bakpapiertje toe aan een bakvorm en verdeel het "deeg" erover. Druk heel goed aan zodat de massa goed aan elkaar kleeft.
  4. laat opstijven voor minstens 4 uur in de koelkast (of 2 uur in de diepvriezer) alvorens in stukken te snijden.

Smakelijk!

no-bake-ontbijt-repen-24 gedachten over “#KOK: Ontbijtrepen zonder oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *