Kipspiesjes met tzaziki

Heb jij de barbecue al aangestoken dit jaar? Dit recept is de perfecte match voor je eerste bbq-feestje. Zet alle ingrediënten en wraps op tafel, grill de spiesjes op de barbecue en laat je gasten zelf het werk doen. Want zeg nu eerlijk? Samen beter zijn met eten is toch het allerleukste. En dan heb je als gastheer of -vrouw meteen wat minder voorbereidingswerk.

Voor deze lekkere kipspiesjes heb je bijna geen ingrediënten nodig. Wat wel belangrijk is, is dat je nadenkt over de kwaliteit van die producten. Heb jij al eens nagedacht over de kwaliteit van jouw kruiden? Vroeger als student was ik hier niet mee bezig, maar toen ik me in gezonde voeding begon te verdiepen werd al snel duidelijk dat er een héél groot verschil is. Niet alleen in smaak (dit bepaald heel je gerecht! trust me!), maar ook in samenstelling.

Toen Santa Maria me vroeg recepten te ontwikkelen met hun kruiden, zei ik volmondig ja! Ik wist namelijk dat hun kruiden(mengelingen) met grote zorgvuldigheid zijn samengesteld én dat ze hun beste beentje voor zetten als het op milieu aankomt. Zo worden er geen smaakadditieven of kleurstoffen gebruikt en werd in 2014 het assortiment volledig herbekeken en alle onnodige suiker en zout geschrapt.

Hoe kom je er bijvoorbeeld achter dat je oregano van goede kwaliteit is? Je mag enkel gedroogde blaadjes zien – geen steeltjes en takjes – en de blaadjes moeten nog steeds mooi groen zien. Dus niet grijs! Gebruik de beste kwaliteit oregano in dit recept en je zal rijkelijk beloond worden met een heerlijke smaak!

Kipspiesjes met tzaziki

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de spiesjes:

  • 500 g kippendijfilet kipfilet
  • 1/2 citroen
  • 3 teentjes look
  • 2 el gedroogde oregano

Om te serveren:

  • homemade tzatziki
  • 8 wraps
  • Sla, tomaten, feta, groene paprika, olijven, verse peterselie, … optioneel

Instructies

  • Snij de kip in kleine hapklare stukjes. Prik de kipstukjes op 8/10 satéprikkers
  • Hak de teentjes look fijn (of pers) en meng met de oregano, het sap van de citroen, peper en zout. Voeg dan olijfolie toe tot de marinade wat lopend wordt. 
  • Wrijf de satéprikkers in met de marinade.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de spiesjes rondom goudbruin in 5-6 minuten.
  • Serveer de spiesjes met je favoriete groenten, de wraps en de tzaziki.

Smakelijk!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Santa Maria. Meer informatie over betaalde samenwerkingen kan je terugvinden in mijn disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *