Kerstmenu: Krokante kaashapjes met Pavé à la Leffe

De kerstmenu is daar!

Een hapje op tafel

De kerstperiode staat voor de deur en dat betekent: Feest! Elk feestje verdient niet alleen een mooie tafel en een gezellige gastvrouw, maar vast en zeker ook een heerlijk hapje om de avond met de juiste noot te starten. Dit recept met Pavé à la Leffe zijn dan ook de perfecte start voor je volgende feestelijke avond. Want zeg nu zelf: wie houdt er niet van een hapje met kaas? Ik ken alvast niemand, jullie wel?! ;)

Ik ben op veel gebieden experimenteel met eten. Maar als het op kazen aankomt merk ik dat ik in de supermarkt toch steeds naar dezelfde kazen grijp. Toen ik een mailtje ontving van Pavé à la Leffe om met hun kaas een hapje te bedenken, vond ik het meteen een geslaagde uitdaging. De kaas smaakt heerlijk op zichzelf (je proeft de Leffe écht maar op een lekkere manier), maar deze krokante kaashapjes takes it to another level!

Zelf heerlijke kaasballetjes (vierkantjes?) maken

Ik heb wel eens opgezocht hoe je een kaaskroket of van die kaasballetjes maakte, maar oh boy, wat heb je daar tijd en energie voor nodig seg. Ik dacht: dat moet gemakkelijker kunnen. Toen kwam ik op een recept voor mozzarella sticks en bedacht ik dat ik iets gelijkaardigs voor deze kaas kon doen. Zo geschiedde, ik testte het recept uit met dit hapje met kaas als resultaat. Wil je het wat gemakkelijker of gezonder houden? Bak dan de hapjes in de oven.

Wil je graag een ultra krokant korstje? Ga dan voor de snelle “friteuse” methode, door een laagje olie in een pan op te warmen en ze daar in te bakken. Geen gedoe met een roux en urenlang knoeien in de keuken met dit recept. Dit hapje met kaas kost je ongeveer 10 minuutjes voorbereidingswerk. Daarna moet je ze enkel nog afbakken.

Krokante kaashapjes met Pavé à la Leffe

Ingrediënten

 • 200g Pavé à la Leffe, in vierkante blokjes (ong. 1 bij 1 cm)
 • 30g tarwebloem
 • 2el Italiaanse kruidenmix
 • 60g paneermeel
 • 1 ei
 • 1el melk

Werkwijze

 1. Meng het paneermeel met de Italiaanse kruiden en met wat peper en zout goed tot een egaal mengsel in een kommetje.
 2. Klop in een tweede kommetje het ei los met de melk.
 3. Doe de bloem in een derde kommetje.
 4. Rol de blokjes Pavé à la Leffe in de bloem, doop ze daarna onder in het eimengsel en vervolgens in het paneermeel. Druk goed aan.
 5. Herhaal deze stappen nog één keer.
 6. Leg de blokjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en leg voor minimaal 2 uur in de diepvriezer ) je kan ze ook gemakkelijk op voorhand klaarmaken.
 7. Bak je ze in de oven? Verwarm dan de oven voor op 200°C. Bak de kaasblokjes in de oven tot ze goudbruin zijn zo’n 10-15 minuten (afhankelijk van je oven). Draai ze halverwege even om.
 8. Bak je ze liever in de pan? Zet dan een pot met dubbele bodem op het vuur en giet een neutrale olie in de pan (ongeveer 2 cm hoog). Laat even opwarmen en bak de kaashapjes rondom bruin in 3-4 minuten.

Smakelijk!

Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Pavé à la Leffe. Voor meer informatie over gesponsorde blogposts verwijs ik je graag door naar mijn disclaimer.1 gedachte over “Kerstmenu: Krokante kaashapjes met Pavé à la Leffe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *