Immuun booster smoothie met wortel, appel, gember & kurkuma

Immuun  booster smoothie met wortel, appel, gember & kurkuma

Laat me raden: je bent verkouden? CHECK, ik ook! Het wordt één weekje echt koud en iedereen die ademt zit vol met snot, hoestjes en zere kelen. We moeten er door zeker? Een verkoudheid magisch laten overgaan kunnen we helaas nog niet maar ons immuunsysteem een boost geven met voeding, dat kan wel! En in de vorm van een immuun booster smoothie is dat helemaal gemakkelijk!

Wortelen zijn bekend om hun grote variëteit aan vitaminen dus zij vormen de basis voor deze immuun booster smoothie. We voegen er vers geperst appelsap aan toe (kan je tegenwoordig overal kopen), gember, wat bevroren ananas (of banaan) en een theelepeltje kurkuma. Want ook dit wordt wel eens een wonderkruid genoemd! :)

Immuun  booster smoothie met wortel, appel, gember & kurkuma

Dankzij de MultiQuick 7 staafmixer van Braun heb je niet eens meer een juicer nodig. Je kan je smoothie gewoon met rauwe wortelen en gember maken! Dankzij de ActiveBlade is het zo gemakkelijk om harde ingrediënten te blenden, zoals de wortelen maar ook het bevroren fruit.. Zo blijven er des te meer vitaminen bewaard! Ik snij de wortelen in grove stukken en doe ze samen met de gember in een maatbeker. Hier voeg ik het water en het appelsap toe en begin te blenden op lage snelheid en versnel dan systematisch. Dit kan super easy met één druk op de knop zonder onderbreken. Ik pureer een paar keer op de bodem en hou dan de staafmixer net onder het wateroppervlak en zo creëert een eigen “maalstroom” en maalt het alles met gemak fijn. Ik schreef een uitgebreide review als je meer wil weten over deze staafmixer!

Immuun booster smoothie met wortel, appel, gember & kurkuma

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 250 ml versgeperst appelsap
  • 250 ml water
  • een klein stukje gember
  • 100 g bevroren ananas banaan is een goed alternatief
  • 1/2 de tl kurkuma
  • 1 citroen optioneel

Instructies

  • Rasp de wortelen en snij ze in grove stukken. Rasp ook de gember en snij kleine stukken.
  • Doe de wortel en gember samen met het appelsap en het water in een maatbeker en pureer fijn met de staafmixer.
  • Voeg de bevroren ananasstukjes toe en het kurkuma poeder, alsook het sap van de citroen als je die gebruikt.
  • Pureer glad voor 2-3 minuten. Des te langer je pureert, des te zachter zal je smoothie worden.
  • Serveer meteen.

Smakelijk!

Immuun  booster smoothie met wortel, appel, gember & kurkuma

Deze blogpost bevat een betaalde samenwerking. Desondanks is mijn mening over dit product volledig die van mezelf. Meer informatie over samenwerkingen kan je lezen in de disclaimer.

You may also like



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept