Hotspot: Rekub (pop-up)

IMG_6353 copy

Vandaag deel ik weer een hotspot met jullie. Deze keer moeten jullie er echter snel bij zijn, want het is een pop-up restaurant in het Felix Pakhuis. Rekub gebruikt ingrediënten van lokale supermarkten en (bio)boeren die niet verkocht geraken en anders weggegooid zouden worden, om er heerlijke en creatieve gerechtjes van te maken. Wat ik er van vond? Klik dan snel door!

IMG_6351 copy

Het restaurant is gelegen in het fantastisch mooie Felix Pakhuis, vlak naast Balls & Glory. Het interieur is modern, alternatief en een leuke mengelmoes van allerlei verschillende stoelen en tafels.

IMG_6352 copy

Elke vrijdag- en zaterdagavond wordt er een hele nieuwe driegangenmenu uitgewerkt voor alle gasten. Lekker gemakkelijk voor mensen die zoveel keuzestress hebben als mezelf, gewoon eten wat de pot schaft, haha! Natuurlijk kan je wel kiezen tussen een vlees of veggie optie, zodat er altijd voor iedereen wat wils te eten valt.

De menu wordt altijd op voorhand op Facebook bekend gemaakt, dus als je niet zeker bent of je elke menu zal kunnen smaken, kan je altijd eerst een sneak peak nemen en hopen dat er nog een tafeltje vrij is voor die avond. :)

IMG_6347 copy

De menu voor die avond bevatte de volgende heerlijkheden: Het voorgerecht was een koud soepje met kruidenballetjes, radijs, slapeso en karnemelk. Als hoofdgerecht konden we kiezen tussen een Zomerse tajine (veggie) of een worst van kruidig kalfsvlees, puree van witloof, gewokte groenten en tarwekorrels (vlees). Als nagerecht kregen we bananenbroodpudding met gekarameliseerde hazelnoten en creme catalana.

IMG_6345 copy

De bediening was alvast super vriendelijk en alle menukeuzes werden zorgvuldig toegelicht. Ook kregen we alvast wat getoast brood met olijfolie en water werd gratis aangeboden (dat vind ik altijd een pluspunt!).

IMG_6353 copy

Hier volgen de foto’s van de heerlijke dingen die we voorgeschoteld kregen. Wauw, wat een onverwachte combinaties. Dat is één van de dingen die ik leuk vind aan dit concept, je moet echt creatief omspringen met de ingrediënten die je toebedeelt krijgt en ik noem het zeker en vast geslaagde combinaties. :) Alle smaken kwamen tot hun recht, lekker fris en zomers, perfect passend bij de tijd van het jaar!

IMG_6356 copy

De gewokte tajine, anders dan ik had verwacht maar desondanks heerlijk en fris!

IMG_6358 copy

Ik nam natuurlijk ook een hapje van het vleesgerecht en ook dit was een smaakbommetje! Heerlijk hoe deze onverwachte combinaties zo’n goed geheel vormen.

IMG_6364 copy

Tot slot nog een extra hoera voor het fantastisch lekkere nagerecht! Wauw! Als ik het had gedurfd had ik zeker en vast mijn bord helemaal leeggelekt. Hahaha! De combinatie van smaken was ook hier weer erg verrassend maar des te lekkerder.

Voor een drie gangenmenu ben je 27 euro kwijt, maar je kan ook voor een twee gangenmenu kiezen van 22 euro. Al bij al een heel schappelijke prijs als je het mij vraagt! Ook de drankprijzen waren (voor Antwerpse normen toch) zeker aan de voordelige kant. Altijd leuk meegenomen.

Heb je zin gekregen om Rekub ook eens uit te testen? Dan kan je heel gemakkelijk reserveren via de Facebookpagina nog tot en met eind augustus.

Rekub
Godefrieduskaai 30
2000 Antwerpen
www.rekub.be2 gedachten over “Hotspot: Rekub (pop-up)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *