Hotspot: Mirlo’s

IMG_9045 copy
 
Niets fijners dan op een zondag eens lekker uitgebreid gaan ontbijten of brunchen, toch? Daarom ben ik steeds op zoek naar nieuwe plekjes om lekker met een koffietje te kunnen genieten van de laatste dag van het weekend, in een sfeervolle omgeving zonder mijn bankrekening te moeten plunderen. Mirlo’s stond al langer op mijn verlanglijstje en een week of twee geleden ben ik er eindelijk geraakt. Ik maak er meteen een hotspot van, zo enthousiast ben ik. ;)
 
IMG_9058 copy
 
Mirlo’s is een koffietent & ontbijt- en lunchbar in één en bevindt zich op het Zuid (Antwerpen). Ideaal dus om voor ons een stevige ochtendwandeling te maken zodat we extra veel kunnen eten, haha! Het is een klein zaakje, maar je kan er reserveren (dat vind ik altijd een plus) zodat je zeker bent dat je al dat lekkers niet enkel door de ramen zal kunnen bekijken.
 
IMG_9052 copy
 
De inrichting is helemaal mijn ding. Lekker licht, vol met pastelkleuren en een heleboel leuke accessoires. Die zijn overigens ook bijna allemaal te koop dus snuister gerust eens rond moest je nog een origineel (kerst)pakje zoeken. Er hangt een relaxte sfeer en de dame achter de bar was ongelofelijk vriendelijk. Er was niet meteen plaats, maar ze ging onmiddelijk in de weer om wat stoelen en tafels te verschuiven zodat we toch gezellig konden zitten. Top!
 
IMG_9035 copy
 
De kaart is niet super uitgebreid, maar voor mij perfect. Een paar lunchsuggesties op het bord en een 10-tal ontbijtkeuzes is voor mij altijd méér dan genoeg. Ik kan sowieso al nooit kiezen (first world problems I know). Bij Mirlo’s kan je terecht voor een klein hongertje (bijvoorbeeld een boke met spek of een gekookt eitje), maar ook een scheurende maag kan gestild worden met een heerlijk uitgebreid zoet & hartig ontbijt. De prijzen zijn absoluut super schappelijk, zeker tegenover andere zaakjes in de buurt.
 
IMG_9056 copy
 
Zoals gezegd hadden we er al een stevige wandeling opzitten, dus we gingen all out. We bestelden een broodje spek (met heerlijk donkere suiker), 2x zachtgekookte eitjes, een portie wentelteefjes met vers fruit en een suggestiegerechtje, de croque met pickles. Toen het eten aan tafel moesten we bijna onze monden afkuisen, zo lekker zag alles er uit. 
 
IMG_9047 copy
 
De conclusie, nadat we de laatste kruimels hadden verorberd, was dan ook dat dit stekje meer dan goedgekeurd is. Hier kom ik vast en zeker nog eens terug. Ohja, bijna nog vergeten te vertellen! We bestelden thee en koffie en kregen omdat het Sinterklaas was elk een chocolade mannetje en een heleboel letterkoekjes. Wauw. :)
 
IMG_9051 copy
 
Mirlo’s
Open ma, woe-zon
Dinsdag gesloten
Verbondstraat 1
2000 Antwerpen
Voor openingsuren, kijk op de FB-pagina4 gedachten over “Hotspot: Mirlo’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *