Hotspot: Meneer Smakers (Utrecht)

IMG_7959 copy

Vorig jaar verbleef ik voor mijn werk twee weken in Utrecht tijdens de zomer en ik moet zeggen dat ik meteen verliefd ben geworden op de stad. De mensen, de fietscultuur, de straatjes en waterlopen, maar ook deze Meneer Smakers zat daar wel voor iets tussen!


IMG_7940 copy

Zoals gewoonlijk spendeerde ik tijdens deze trip ettelijke uurtjes aan het opzoeken van leuke barretjes, eettentjes en fancy restaurantjes. Meneer Smakers stond in elk lijstje dat ik open klikte, dus ik wist gewoon dat ik dit burgerrestaurant moest uitproberen. Toen Het Lief mij een weekendje kwam bezoeken, trokken we met z’n tweeën naar het centrum om deze burgers aan een kritische test te onderwerpen. En wauw, ze waren met glans geslaagd!

IMG_7951 copy

Nu, iets meer dan een jaar later, bevond ik me opnieuw in Utrecht tijdens een familieweekendje. Natuurlijk, hoe kan het anders, sleepte ik elk gezinslid mee aan zijn of haar mouw om die zogenaamde “beste burgers die ik ooit gegeten had” mee te gaan uittesten. Zo geschiedde en na een uurtje gingen we allemaal met een gevulde maag en een zeer voldaan gevoel terug naar buiten!

Ik weet niet waarom, maar alleen het interieur spreekt me alvast enorm aan. De dambord patronen tegen de muur zorgen voor een vintage feel, en de tafeltjes en raamstoeltjes voor een ongedwongen sfeer waar ik zo van hou. De klassieke American vibe blijft ook zeker bewaard door de grote bussen saus, de plastieken mandjes waarin de burgers geserveerd worden en de dikke vers gesneden krokante frietjes maken het geheel af.

IMG_7952 copy

De burgers zijn stuk voor stuk toppers, met elk hun eigen toevoegingen. Je kan niet alleen kiezen voor runds, maar ook voor kip, lams, portobello, geitenkaas of een linzenburger. Ook voor het broodje heb je twee opties: bruin of wit. Voor ieders wat wils dus! De klassieke burgers krijgen daarbij ook nog een gezonde scheut van de geheime Smakerssaus, die het geheel perfect afmaakt.

IMG_7958 copy

Al bij al is deze burgertent van een heel ander kaliber dan gelijkaardige fastfood tentjes. Je krijgt  een vers, krokant broodje, met een hamburger die je op de grillplaat gebakken en belegd ziet worden & de frietjes die je er bij krijgt zijn, naar de mening van een Belg (zeer streng dus), écht perfect krokant gebakken en smaken heerlijk in combinatie met de burger.

IMG_7962 copy

Het Lief ging uiteraard voor een klassieker, maar liet er een plakje oude kaas bij opleggen (zie foto hierboven). Ik ging voor een alternatievere variant met een bruine pistolet en een heerlijke walnoten en rode linzenburger, die werd geserveerd met een yoghurtsaus, avocado en tomaat (foto hieronder)! Het was een ware smaakexplosie! Ben je met z’n twee, dan zou ik opteren om een frietje te delen. Je wilt ze zeker en vast niet missen, maar een hele portie zorgt ervoor dat je minstens een uur moet blijven zitten om terug te kunnen wandelen. ;)

IMG_7959 copy

Zijn jullie al eens in Utrecht geweest? Of hebben jullie Meneer Smakers ook al eens uitgetest? Ik hoor het graag! En als jullie nog tips hebben voor mijn volgende Utrecht bezoek, laat ze dan zeker hieronder achter in de comments!

Meneer Smakers
www.smakers.nl
Nobelstraat 143 OF
Twijnstraat 62
Alle dagen open!
Ma – Woe: 16-21u
Do – Zo: 11u30 -22u3 gedachten over “Hotspot: Meneer Smakers (Utrecht)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *