Hotspot: Greenway

front

Wat is een van de leukste dingen aan het wonen in een fantastisch bruisende grootstad? Juist, er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. En deze “new one on the block” is zo fantastisch dat ik het gewoon niet kon laten om hem met jullie te delen. We laten de feiten voor zich spreken. Ik ken deze tent ongeveer 4 weken en ben er al 3 keer gaan eten, zegt dat genoeg? ;)

Greenway is een healthy vegetarisch restaurant die op originele (en vooral lekkere) wijze de wereldkeuken toegankelijk proberen te maken. Na voorgangers in Leuven, Gent en Brussel was nu ook Antwerpen aan de beurt en volgens mij loopt de start heel erg vlot (zit ik vooral ook voor niets tussen :P). Het interieur is strak, eenvoudig (een soort van DIY stijl?), maar zo leuk aangekleed dat ik het echt heerlijk zitten vind.

overview

Het allergrootste voordeel van deze heerlijke lunch/diner spot is dat het gewoon op de Groenplaats ligt! Menig zoektocht heb ik moeten doorstaan na of tijdens het winkelen op de meir om op wandelafstand een leuke, gezellige en lekkere plek te vinden om even bij te komen, dus een hotspot als Greenway komt dan als geroepen. Zeker als je niet van Antwerpen zelf bent, is het een leuke plek om betaalbaar een hapje te eten tussen alle overpriced brasserie├źn aka toeristenvallen.

Buiten de locatie is het eten ook gewoon fantastisch. Ik hou wel van vegetarisch eten, maar kook zelf eigenlijk nooit of te nimmer met vleesvervangers. Toch serveren ze hier drie soorten burgers & bijvoorbeeld een ceasar salad met kip die ook echt naar kip smaakte. Ik was zwaar impressed. ;) Als je in het gezelschap verkeerd van die hard carnivoren, verbloem dan het feit dat je naar een veggie restaurantje gaat en gegarandeerd zullen ze het eten kunnen smaken. De hamburger van het lief (veggie mexican burger) ging er vlotjes in.

burgerini

Ook de falafel wrap is ongelofelijk lekker. Ik neem normaal nooit twee keer hetzelfde gerecht, maar ik kon het toch echt niet laten om deze wrap aan me voorbij te laten gaan. Door de open keuken hebben de gerechten ook geen geheimen en kan je er van op aan dat alles kraakvers is.

falafelie

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk is dat je hier zeker je broek niet zult scheuren en ze moedigen het betalen met de kaart graag aan (hoera voor cashloze mensen zoals mezelf). Ook zijn de meeste recepten vegan (of vegan te verkrijgen) & kan je uit heel wat glutenvrije varianten kiezen. Voor ieders wat wils dus! :)

interieur

 

Meer info + menu:
Greenway
Groenplaats 6
Alle dagen open van 11u tot 22u.
(Feestdagen gesloten)
www.Greenway.be3 gedachten over “Hotspot: Greenway”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.