Frisse lente quinoasalade
Aah, nu de lente officieel begonnen is kan ik niet wachten om met frisse, lichte recepten aan de slag te gaan. Deze heerlijke verfrissende quinoa salade hoort daar zeker bij. Perfect als een on the go lunch of een avondmaal dat je zo mee naar buiten kan nemen. Ik kan al niet meer wachten om mijn avond in het park of aan het water te spenderen. Jullie?
Er wordt wel eens gezegd dat je met je ogen eet en als ik naar dit gerechtje kijk kan ik dat geloven. De prachtige kleuren van de rode vruchten fleuren het geheel helemaal op. Ik zou er zo in willen duiken. Maar natuurlijk komt de salade qua smaak ook niets tekort. Lekkere gegrilde courgette, frisse en zoete stukjes fruit en een gemakkelijke 3-ingrediënten dressing die je zo klaar hebt.
Ingrediënten
- 200g quinoa
- 1 courgette
- 200g van je favoriete bessen
- een paar blaadjes munt
- 1 el olijfolie
- 1 tl (frambozen)azijn*
- 1 el honing
Werkwijze
- Kook de quinoa volgens de instructies.
- Was de courgette en snij in hapklare stukjes.
- Zet een klein koekenpannetje met wat olie op het vuur en bak de courgette in zo'n 5 minuten goudbruin.
- Laat de quinoa en courgette afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snij de bessen in hapklare stukjes en snij de munt fijn.
- Voeg bessen en courgette bij de quinoa en kruid goed af met peper en zout (belangrijk).
- Meng in een klein potje de olijfolie met de honing en azijn en voeg toe aan de quinoa. Voeg als laatste de fijngehakte munt toe.
Notes
*je kan ook het sap van een halve citroen gebruiken.
Smakelijk!
Wat zijn we toch blij met de lente en kokerellen ?
Ah, zo lief Yolanda! :)