Framboos & cheesecake krans

IMG_0556 copy

EDITWe kunnen er niet voorbij, na wat er gisteren is gebeurd. Ik word wakker met een krop in mijn maag als ik de radio hoor en de gruwelijke cijfers over gisteren worden voorgelezen. Eigenlijk kan ik niet vatten dat mensen zoiets kunnen doen, maar het is de realiteit. In plaats van angst, probeer ik dan ook om gewoon extra veel liefde te verspreiden. Want het leven is al zo kort en dat willen we niet bang onder onze stoel beleven. Denk aan de nabestaanden van de slachtoffers van gisteren en pak daarbij ook meteen je familie en vrienden nog eens vast als je ze ziet. Mensen mogen weten dat ze geliefd zijn en in deze tijd van nationale rouw kan iedereen wel een knuffel gebruiken.

Nog maar een paar dagen en het is weer Pasen! Zelf ben ik niet in het land om dit te vieren, maar ik zal in het zonnige Italië ook wel wat paasgerechtjes op tafel toveren denk ik. Maar voor de achterblijvers deel ik graag met jullie nog een heerlijk lentereceptje dat een letterlijke kroon (of krans) zal zijn op jouw paastafel.

Een mix tussen een heerlijk zacht deegje, cheesecake & verse frambozen, dat klinkt toch gewoon fantastisch lekker! Or is that just me? En je zou misschien denken dat dit ongelofelijk moeilijk is om te maken, maar jullie kennen me ondertussen toch al wel. Natuurlijk is dit weer een receptje dat door iedereen gemaakt kan worden. In dit geval kan je de krans ook al de vorige dag of in de ochtend voorbereiden en dan hoef je hem enkel nog af te bakken voor hij op het feestje verschijnt.

IMG_0549 copy

Met maar 5 ingrediënten kan het bijna niet gemakkelijker. Net zoals bij het overheerlijke nutellabrood met maar 2 ingrediënten van vorig jaar gebruik ik hier opnieuw pizzadeeg. Onverwacht, I know, maar dit zorgt er voor dat de basis heerlijk zacht blijft van binnen en krokant wordt van buiten. Daarnaast gebruiken we roomkaas (philadelphia), citroen voor de nodige frisheid en een heleboel frambozen. Niet alleen is deze combinatie prachtig van kleur maar ook OH ZO LEKKER!

Framboos & cheesecake krans

Ingrediënten

 • 1 vel pizzadeeg
 • 150g roomkaas (vol werkt best)
 • 50g poedersuiker
 • 100g frambozen (vers/bevroren)
 • 1 citroen
 • 1 ei
 • Voor de frosting:
 • 3 el citroensap
 • 100g poedersuiker

Werkwijze

 1. Roer de roomkaas samen met de poedersuiker met een garde of mixer los en creamy voor ongeveer 1 minuut.
 2. Meng hieronder de rasp van de citroen en ongeveer 1 eetlepel citroensap, samen met 1 eigeel.
 3. Zet het mengsel in de ijskast voor minstens 30 minuten om wat uit te harden.
 4. Verwarm de oven voor op 200°C.
 5. Rol het pizzadeeg uit en bestrijk de vulling gelijkmatig over de lap. Het kan zijn dat je wat over hebt, smeer geen te dikke laag want dan gaat het oprollen erg moeilijk gaan.
 6. Verdeel de frambozen over de vulling.
 7. Rol het deeg op langs de korte kant zodat je een lange rol krijgt. Snij de rol in twee.
 8. Draai de twee delen rond elkaar en maak de uiteinden vast aan elkaar zodat je een ronde krijgt.
 9. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in het onderste deel oven voor 20-25 minuten tot goudbruin.
 10. Laat de krans volledig afkoelen en meng ondertussen de ingrediënten van de frosting.
 11. Bedek de krans royaal met de frosting.

Smakelijk!

IMG_0545 copy

Dit vind je misschien ook leuk:8 thoughts on “Framboos & cheesecake krans”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *