Framboos & cheesecake krans

Edit: deze framboos cheesecake krans is een remake van een eerder verschenen recept op Kokerellen dat dringend toe was aan een update! :) Ik schreef dat ik in Italië zal zitten met Pasen (jaloers op mezelf!), maar ik mag niet klagen want eind deze week trekken wij naar het – wel iets koudere – Drenthe voor een weekje onthaasten.
Nog maar een paar dagen en het is weer Pasen! Zelf ben ik niet in het land om dit te vieren, maar ik zal in het zonnige Italië ook wel wat paasgerechtjes op tafel toveren denk ik. Maar voor de achterblijvers deel ik graag met jullie nog een heerlijk lentereceptje dat een letterlijke kroon (of krans) zal zijn op jouw paastafel, deze framboos cheesecake krans!
Een mix tussen een heerlijk zacht deegje, cheesecake & verse frambozen, dat klinkt toch gewoon fantastisch lekker! Or is that just me? En je zou misschien denken dat dit ongelofelijk moeilijk is om te maken, maar jullie kennen me ondertussen toch al wel. Natuurlijk is dit weer een receptje dat door iedereen gemaakt kan worden. In dit geval kan je de krans ook al de vorige dag of in de ochtend voorbereiden en dan hoef je hem enkel nog af te bakken voor hij op het feestje verschijnt.

Met maar 6 ingrediënten kan het bijna niet gemakkelijker. Net zoals bij het overheerlijke nutellabrood met maar 2 ingrediënten van vorig jaar gebruik ik hier opnieuw pizzadeeg. Onverwacht, I know, maar dit zorgt er voor dat de basis heerlijk zacht blijft van binnen en krokant wordt van buiten. Daarnaast gebruiken we roomkaas (philadelphia), citroen voor de nodige frisheid en een heleboel frambozen. Niet alleen is deze combinatie prachtig van kleur maar ook OH ZO LEKKER!
Framboos cheesecake krans
Ingrediënten
- 1 vel pizzadeeg/bladerdeeg*
- 150 g volle roomkaas
- 150 g poedersuiker
- 100 g frambozen vers/bevroren
- 1 citroen
- 1 eigeel
Instructies
- Roer de roomkaas samen met 70g poedersuiker met een garde of mixer los en creamy voor ongeveer 1 minuut.
- Meng hieronder de rasp van de citroen en het eigeel.
- Zet het mengsel in de ijskast voor minstens 30 minuten om wat uit te harden.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het pizzadeeg uit en bestrijk de vulling gelijkmatig over de lap. Het kan zijn dat je wat over hebt, smeer geen te dikke laag want dan gaat het oprollen erg moeilijk gaan.
- Verdeel de frambozen over de vulling.
- Rol het deeg op langs de korte kant zodat je een lange rol krijgt. Snij de rol in twee.
- Draai de twee delen rond elkaar en maak de uiteinden vast aan elkaar zodat je een ronde krijgt.
- Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in het onderste deel oven voor 20-25 minuten tot goudbruin.
- Laat de krans volledig afkoelen. Maak ondertussen de frosting door de poedersuiker samen met 1 theelepel citroensap te mengen. Giet de frosting over de krans.
Notities
Smakelijk!

Hmmm lekker. Erg leuk gedaan.
Dankjewel!
Mooi geschreven .
Groetjes
Pap x
Tnx pap!
Wow Ellen, dit is weer een toppertje! Fris receptje, zalig lekker, o zo makkelijk maar oogt professioneel ;)
Dank je wel Chris! :) Fijn dat het smaakte!
Ziet er lekker uit! Maar wat doe je met de rest van de suiker. En versier je de krans met amandelschilfers voor of na het bakken? Groetjes.
Die is voor de frosting achteraf! Dat is er blijkbaar afgevallen uit het recept. Heb het terug toegevoegd! De amandelschilfers voeg ik toe voor het bakken.
Liefs,
Ellen
Lekker receptje! Alleen had ik echt wel 2/3 vulling over … en het rollen in een krans was een flop bij mij 😅 het zijn twee dikke framboosrollen geworden, maar wel lekkere rollen :D