BLT pasta salade
Ik hunker al terug naar de zomer als ik deze salade zie. Het had een schitterend bijgerecht voor je volgende barbecue kunnen zijn of een lunch die je in het zonnetje had kunnen veroberen. Swat, ondanks het herfstige weer de laatste tijd smaakt deze salade nog altijd prima hoor! Het is de perfecte lunch als je eens iets anders wil meenemen.
BLT komt van het klassieke bacon – tomato – lettuce, dus spek – tomaat – sla. De ultieme combinatie volgens veel Amerikanen. Veel van hun gerechten verwerken deze combinatie dan ook. Hier zie je het minder, net daarom leek het me leuk om dit receptje met jullie te delen. Je zou niet meteen een pastasalade maken met sla (ik toch niet), maar het smaakt heerlijk. Zeker met deze krokante romainsla.
De dressing van deze pastasalade kon ook niet eenvoudiger zijn. We gebruiken roomkaas in plaats van mayonaise (light of gewoon, dat kies je zelf) en mengen dit met wat pastawater om de perfecte dressing te creëren. Kruiden kan je naar hartelust, of gewoon met wat peper en zout. Meer moet dat soms niet zijn. Maak deze salade in het begin van de week en je hebt de hele week een heerlijke lunch!
BLT pasta salade
Ingrediënten
- 400 g pasta
- 200 g philadelphia natuur/kruiden
- 1 krop romainsla
- 200 g kalkoenspekjes
- 250 g kerstomaatjes
- 1 bouillonblokje optioneel
Instructies
- Zet een ruime pot met water op en kook de pasta volgens de instructies. Voeg eventueel het bouillonblokje toe om extra smaak aan je pasta te geven.
- Bak ondertussen de spekreepjes krokant & snij de kerstomaatjes doormidden en de sla in fijne reepjes.
- Klop de philadelphia los met 50ml (pasta)water of melk tot een romige massa. Kruid met peper en zout.
- Giet de pasta af en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg nu de dressing toe en meng goed door. Voeg de overige ingrediënten toe en meng nog een laatste keer goed door.
Smakelijk!