7 Tips voor de perfecte paasbrunch

Ik maak sinds kort deel uit van het Solo-bloggers team & daar ben ik heel erg trots op! Ik deel op de Solo website regelmatig mijn tips & tricks als ook nieuwe recepten. Dus zit je al op de Solo Open Kitchen, vergeet me dan zeker niet te volgen!  In het thema van Pasen bundelde ik alvast mijn beste tips voor een stress vrij Pasen, die ik graag ook hier met jullie deel; want een eigen paasbrunch organiseren kan tegelijkertijd super gezellig & verschrikkelijk stresserend zijn. Heb je dit jaar de taak toegewezen gekregen? Dan kan ik je alvast mijn tips meegeven waarmee je 200% kan genieten en je gasten een prachtige tafel kan voorschotelen. Kijk je mee?

1. Presenteer je gasten een goede mix van lichte en wat zwaardere gerechten. Het is een feestdag, dus natuurlijk mogen we eens “all out” gaan. Maar een salade, een fruitgerechtje of een lekker soepje zoals deze  klassieke tomatensoep doet altijd deugd. Zet dus naast je quiche of gebak ook een aantal lichtere gerechten op tafel.

2. Kies liever drie of vier gerechten waarvoor je je comfortabel bij voelt, dan zes of zeven verschillende gerechten waarvoor je de hele dag in de keuken moet staan. Zo hebben je gasten meer tijd om met jou babbelen.

3. Kies gerechten die je een de dag op voorhand kan klaarmaken. Ga voor een quiche die je enkel nog maar hoeft op te warmen. Of haal verse pistoletjes bij de bakker en serveer ze met zelfgemaakte slaatjes en fruit dat niet snel verkleurt.

4. Een grote familie? Verdeel dan het werk en laat je familieleden zelf iets meebrengen. Zo kan iedereen doen wat hij of zij het liefste doet. Laat de hobbybakker het dessert voor zijn rekening nemen en besteed de inrichting uit aan het familielid met een oog voor interieur en styling.

5. Je hoeft niet alles zelf te maken. Geen tijd meer voor die verse lemonade? Dan is een lekker drankje uit de winkel ook prima. Giet je kant-en-klare drankjes over in een mooie kan om ze naar een ander niveau te tillen.

6. Gebruik een lange tafel waar alle gasten samen aan kunnen zitten. Dat is gemakkelijker voor het overzicht en ook supergezellig! Ga ook helemaal op in het paasthema. Een beetje kitsch kan dus geen kwaad. Heb je een beperkt budget? Gebruik dan eetbare elementen om je tafel te versieren. Ga voor eitjes (zoek een DIY-voorbeeld om ze te verven of op te smukken) of haal bloesemtakken en groen uit je tuin of uit het bos. Zet verse kruiden in kleurrijke potjes op tafel. Die zijn niet alleen mooi, je kamer zal er ook heerlijk door ruiken. Vers fruit op tafel kan er ook fantastisch uitzien. Daar kan je achteraf nog lekker van smullen.

7.Natuurlijk mogen we de kinderen en het eieren zoeken niet uit het oog verliezen. Gebruik een mix van hardgekookte eitjes en chocolade eieren. Een hele berg eitjes geraapt? Geen probleem: verwerk een deel ervan gewoon in je paasbrunch. Lekker toch bij zo’n vers pistoletje?

Ga jij dit jaar bij jouw thuis de paastafel versieren? Of kan je lekker aanschuiven? In ieder geval, geniet er ten volle van! Stay tuned want vanaf maandag deel ik de twee volgende weken allerlei lekker paasrecepten. Verzoekjes mogen altijd achtergelaten worden in de comments.

Dit is geen gesponsorde blogpost.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *