5x snelle lunch om mee te nemen

Tegenwoordig werken steeds meer mensen op flexibele werkplekken of zijn ze gedurende de week regelmatig op de baan. Dan is het heel gemakkelijk om ‘s middags aan te schuiven bij het buffet in het restaurant van je werk of snel een croissant op te pikken in het tankstation langs de weg. Gelukkig biedt Kokerellen raad! Deze 5 lunches kan je op voorhand klaarmaken, vragen niet veel werk en moeten de dag zelf niet meer dan meegenomen worden uit de ijskast (eventueel met een koelelementje op warmere dagen).

IMG_9691 copy

Zelfgemaakte tonijnsalade

Deze salade is niet 90% mayonaise en is super gemakkelijk om te maken. Besmeer een broodje de avond ervoor of neem je salade in een potje mee met wat boterhammen en een mes. Een lunch met enorm veel proteïnen en gezonde vetten. Die houd je vol tot het dinner.

IMG_6625 copy

Quinoasalade met erwtjes, avocado en asperges

Het seizoen van de asperges staat weer voor de deur, dus deze topper mag dan ook zeker niet ontbreken! Niet alleen zit deze salade boordevol groenten, je kan hem super gemakkelijk mealpreppen (= in het weekend voor de week klaarmaken) door de quinoa al apart te koen met wat bouillon. De avond zelf stoof je de groentjes aan, je eet het eventueel zelfs als avondeten en neemt de restjes mee.

wrap met mango en kip-6

Wrap met kip, avocado en mango

Hunker je ook naar beter weer? Deze wrap schreeuwt zomer, dus gaat je zeker in een goede stemming brengen. Ik verkies meestal een wrap boven een boterham in mijn brooddoos, aangezien ze minder de smaken opnemen en je ze lekker vol kan duwen met allerlei lekkers.

BLT-pasta salade

De “BLT” (= bacon, lettuce, tomato) is een klassieke boterham in Amerika, maar deze pastasalade is niet alleen minstens even lekker, maar ook nog een heel stuk gezonder. We kiezen voor een lichte dressing en bacon reepjes zodat deze salade niet als een blok op je maag zal vallen.

Quiche met pompoen en rode biet

Ben je toch nog in meer winterse sferen, dan kan deze quiche meteen op je boodschappenlijstje. Heerlijk kruidige pompoen samen met frisse stukjes rode biet en feta. Je maakt de taart in het weekend en kan dan elke dag een stukje meenemen voor onderweg. Lekker zo of met een fris rucola-slaatje erbij.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *