5 tips om gezonder uit eten te gaan

Een van mijn favoriete hobbies? Uit eten gaan! I looove it. En niet zo een hapje en terug weg, maar ik ben zot van een hele avond gezellig dineren met een wijntje erbij en vooral goed gezelschap. Maar al vaak wordt één etentje een hele trein van social events waarbij je om de duur de tel van hoeveel frieten je deze al hebt gegeten niet meer bij kan houden. Daarom deel ik graag met jullie mijn tips (die ik zelf in het achterhoofd hou) wanneer ik uit eten ga om driedubbel te genieten zonder schuldgevoel. Lees je mee?

    1. Kies in plaats van een drie gangen menu, twee gangen. Laat het voorgerecht aan je voorbij gaan of neem een koffie of thee als nagerecht in plaats van een extra dessertje om zo al heel wat calorieën uit te sparen. Je maag zal je er daarna dankbaar voor zijn!

 

    1. Opteer voor een vegetarische schotel. Vlees is niet per se ongezond maar restaurants doen vaak beroep op vette stukken omdat deze sappiger zijn en dus lekkerder om te serveren zijn. Ook worden ze vaak met veel vetstof klaargemaakt. Kan je het vlees écht niet laten? Ga dan voor een optie met gevogelte.

 

    1. Sharing is caring. Ik wil meestal ALLES op de kaart, haha! Kies met je tafelgenoot welke gerechtjes jullie gaan bestellen en deel alles. Zo kan je bijvoorbeeld 1 voorgerecht nemen om te delen, elk een hoofdgerecht en weer een nagerecht om te delen. Zo kan je veel proeven maar hoef je niet drie hele gangen te verorberen.

 

    1. Aperitief, maar daarna water. Ik vind een glaasje alcohol zeker passen bij uit eten gaan. Kies bijvoorbeeld om een aperitief drankje te doen, maar hou het daarna bij water. Of skip de aangepaste wijnen en neem je favoriet bij het hoofdgerecht.

 

  1. Wil je een gerecht met weinig groenten? Vraag dan of ze in plaats van het brood dat ze er vaak bij serveren (of frietjes!) voor een extra portie groenten. Als het even kan met dressing apart.

Ziezo, dat waren mijn top 5 tips om gezonder uit eten te gaan. Gebruik jij ook handige trucjes als je op restaurant wat meer healthy keuzes wil maken? Laat het zeker in de comments weten! 2 gedachten over “5 tips om gezonder uit eten te gaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.