2 Halloween decoreer tips

botjes-met-tomatensaus-halloween-hapje-8

Maandag deelde ik met jullie al een lekker en thema-geïnspireerd hapje voor Halloween (check hier als je de post gemist hebt), maar vandaag heb ik nog twee tips om je dessert ook te pimpen zodat het helemaal Halloween proof is. Kijk snel mee!

Spinnenweb patroon

botjes-met-tomatensaus-halloween-hapje-6

Deze eerste tip kan je gebruiken op platte koekjes, cakes, taarten, brownies en cupcakes. Eenvoudiger kan bijna niet en je krijgt dit super leuke spinnenweb-patroon met slechts twee ingrediënten. Bij mijn neefjes was het alvast een groot succes: “Wij willen spinnentaart!” :)

Wat heb je nodig?

100g poedersuiker
50 ml room

Hoe ga je te werk?

Meng de poedersuiker met de room en doe in een plastiek zakje dat je gebruikt als een spuitzak. Knip een klein stukje van het hoekje waarin je vulling zit en teken een spiraal vanaf het midden naar de buitenkant. Neem dan een tandenstoker en vertrek in het midden en trek rechte lijnen naar buiten zodat een spinnenweb-patroon ontstaat.

Wil je super clean werken? Smelt dan eerst wat pure chocolade en smeer dat over je dessert zodat je een platte en gladde oppervlakte hebt.

Skeletjes

botjes-met-tomatensaus-halloween-hapje-7

Deze koekjes zijn echt de max! Neem je favoriete suikerkoekjes recept (of een ander koekje dat niet uitzet!) en  bak er op los. Maak nadien de frosting en transformeer je koekjes tot lugubere skeletmannetjes!

Wat heb je nodig?

100g poedersuiker
1 eetlepel heet water
Je favoriete koekjesrecept + een mannetjes uitsteekvorm (of je beste snij-skills)
50g pure chocolade

Hoe ga je te werk?

Maak je koekjes in de vorm van mannetjes. Heb je geen uitsteekvormpje, teken dan op het bakpapier een mannetjesvorm, knip het uit en gebruik deze als omtrekvorm om je koekjes uit te snijden. Laat de koekjes helemaal afkoelen. Meng de poedersuiker met het warme water en doe net zoals hierboven in een plastiek zakje dat je als spuitzak gebruikt. Knip een klein stukje van de spuitzak en teken een skelet op de koekjes. Wil je nog een stapje verder gaan? Neem dan wat gesmolten chocolade en teken oogjes op je mannetjes.

De frosting wordt hard, maar niet zo hard dat je de koekjes gemakkelijk kan stapelen. Leg ze dus als je ze wil vervoeren eerst even in de koelkast maar ook niet te lang, want dan worden de koekjes wat klef.

Smakelijk!2 gedachten over “2 Halloween decoreer tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *