Gezonde vol-au-vent

Zoals je op sociale media al voorbij kon zien komen, neem ik deel aan een super spannende internationale wedstrijd ‘Foodie Madness’, georganiseerd door Accor Hotels. Ik kreeg de vraag om België te vertegenwoordigen. Ik moest een Belgische klassieker maken met een Kokerellen-twist. Vrij snel wist ik dat vol-au-vent het perfecte gerecht was om een gezonde variant van te maken. Helemaal in combinatie met mijn gezonde ovenfrietjes. Voor jullie doorklikken voor de receptvideo en het recept, wil ik jullie vragen om ook zeker even te stemmen voor mijn gerechtje. Je hoeft enkel België een duimpje te geven, niet meer niet minder. :) Ik kan er een reis naar Singapore mee winnen, dus ik ben jullie alvast heel erg dankbaar! Liefs, Ellen x

Gezonde vol-au-vent

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

    Voor de vol-au-vent:
  • 500g zeevruchtenmix (vers/bevroren)
  • 2 preistokken
  • 1 rode ui
  • 1 groene, gele en rode paprika
  • 200ml light room
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 1el maïzena
  • Voor de frietjes:
  • 8 middelgrote aardappelen
  • 1el bloem
  • 1el curry kruiden

Werkwijze

    Voor de vol-au-vent:
  1. Snij de ui, paprika's en prei in kleine blokjes.
  2. Doe wat olie in een grote pan en bak de groenten voor 4 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Snij de blaadjes rozemarijn fijn en voeg toe aan de groenten, samen met de zeevruchtenmix. Kook voor 2 minuten.
  4. Voeg de bouillon toe, samen met de room en 200ml water. Kook voor 5 minuten tot alles gaar is. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de maïzena in een klein kommetje met wat water. Voeg toe aan de pan en kook voor 2 minuten tot de saus indikt.
  6. Voor de frietjes:
  7. Verwarm de oven voor op 210°C.
  8. Schil de aardappelen en snij in wedges.
  9. Doe de aardappelen in een grote pot met koud water. Breng aan de kook.
  10. Van zodra de aardappelen koken, draai het vuur uit en giet de aardappelen af. Doe ze terug in de pot en voeg zout, peper, de bloem en de curry kruiden toe. Zet een deksel op de pot en schud alle ingrediënten goed door elkaar.
  11. Verdeel de wedges over een bakplaat met bakpapier.
  12. Bak in de oven voor 25 minuten.

Smakelijk!

Ik schreef dit artikel/maakte dit recept in betaalde samenwerking met Accor Hotels. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 

2 comments

  1. Lotte

    Hé Ellen,
    Mmm, ziet er heel erg lekker uit! Dankzij jou maak ik de lekkerste gerechtjes voor mijn kotgenoten. Weinig ingrediënten, maar altijd een overheerlijk resultaat. Dat is nogal smullen ;-). Aangezien ik vegetariër ben, zou graag een vegetarische variant van je gerechtje maken. Welke vleesvervanger raad je mij aan?
    Groetjes!

Plaats reactie