Gevulde wentelteefjes

Toast3-copy copy

 

In het weekend mag het wel eens iets speciaals zijn. Ofja, eigenlijk altijd maar dan hebben de meeste mensen wat meer tijd om ’s ochtends in de keuken te staan rommelen. Als je eens iets nieuws wil uitproberen, raad ik je zeker deze gevulde wentelteefjes aan!

Door de heerlijke vulling van roomkaas en rood fruit zijn deze boterhammen niet alleen best gezond, maar vooral heerlijk smeuĆÆg en zoet aan de binnenkant en lekker krokant aan de buitenkant. Daar zou een mens voor opstaan, nietwaar?!

Dit receptje is ideaal om wat oud brood op te maken. Als je nog een gesneden brood over hebt, kan je die ook perfect gebruiken. Anders raad ik aan om een ongesneden brood te nemen, dan kan je lekker dikke plakken afsnijden en dan een gleufje in het midden maken voor die oooh-zoo-lekkere vulling. En moest je nu geen diepvriesfruit in huis hebben, of je vindt dat dan weer ietsje te veel werk, neem dan gewoon twee eetlepels confituur, werkt ook prima hoor! ;)

Gevulde wentelteefjes

Voor vier personen

Ingrediƫnten

  • Een rond brood (8 gewoon gesneden boterhammen kan ook)
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 gram roomkaas (naturel, bv. Philadelphia)
  • 100 gram rood diepvriesfruit*
  • 2 eetlepels honing (of suiker of ahoornsiroop)
  • een snuifje kaneel (optioneel)

Werkwijze

  1. Doe het diepvriesfruit samen met de honing in een klein pannetje en zet het op het vuur. Laat het mengsel 10 minuutjes pruttelen. Wordt het wat te droog, voeg dan een klein beetje water toe. Zodra het mengsel wat is ingedikt, is het klaar. Proef ook even of je het fruitmengsel zoet genoeg vindt. Laat even afkoelen.
  2. Als je het hele brood neemt, snij er dan 4 dikke plakken af.
  3. Snij het brood langs boven voor de helft in twee. (stokjes horen niet bij het recept, maar zijn voor presentatie-doeleinden ;D)
  4. Als het fruitmengsel wat is afgekoeld, voeg dan 4 eetlepels toe aan de roomkaas en roer goed door.
  5. Vul de opening in de boterhammen met het roomkaasmengsel.**
  6. Zet een koekenpan op het vuur en laat heet worden met wat boter of olie. Zet het vuur middelhoog.
  7. In een brede kom of diep bord, breek de eieren en roer ze door elkaar met de melk en kaneel.
  8. Dip de boterhammen in het ei-mengsel en laat de boterhammen wat van het mengsel "opzuigen".
  9. Leg de boterhammen per twee in de pan als die groot genoeg is en bak elke kant goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant).
  10. Werk de boterhammen af met het overige fruitmengsel en bestrooi eventueel met wat poedersuiker of ahoornsiroop.

Notes

* Je kan ook gewoon fruit gebruiken natuurlijk ** Als je voorgesneden boterhammen neemt, smeer het mengsel dan op 1 boterham en leg er een andere boterham bovenop.

Smakelijk!

Toast2

Dit vind je misschien ook leuk:



4 thoughts on “Gevulde wentelteefjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *