Curry bloemkool couscous

De extra gezonde maand is bijna voorbij. Ik heb er echt van genoten. Clean eten zonder in te boeten aan smaak, daar kan ik wel aan wennen. Jullie ook? Zouden jullie graag nog meer gezonde recepten zien of is het ook weer tijd voor wat meer royale gebakjes? Laat het me weten! Voor vandaag deel ik dit heerlijke recept voor curry couscous gemaakt van bloemkool. Een stuk minder koolhydraten, maar zo lekker en vullend. You will love it!

Velen vinden bloemkool op zich erg smaakloos. Ik begrijp het wel. Het liefst eten we het met een goede laag witte saus over, maar dat is helaas niet erg gezond. Wat je wel kan doen is bloemkool eens op een andere manier klaarmaken dan koken of stomen. In het verleden deelde ik zo al een recept voor bloemkoolpizza en bloemkoolrijst, maar vandaag gaan we nog iets verder, namelijk naar bloemkoolcouscous.

De bloemkoolrijst maal je fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Eventueel kan je hem ook fijnraspen, maar daar heb ik het geduld helemaal niet voor. Ik zal je zelfs nog een extra tip geven: ik kocht de mijne gewoon voorgemaakt in de Albert Heijn! Ik gebruik een ratio van half bloemkool en half echte couscous om een lekker vullend receptje te maken, maar je kan de andere helft ook perfect vervangen door bloemkool. Dan is het ook meteen een glutenvrij gerechtje!

Curry bloemkool couscous

Aantal personen: 4/6 personen

Ingrediƫnten

  • 300g bloemkool
  • 150g couscous*
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 paprika's, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 50g gedroogde abrikozen
  • 1 el currykruiden
  • 1 el soyasaus/tamari

Werkwijze

  1. Kook water voor de couscous.
  2. Was de bloemkool en snij in grove stukken. Doe in een keukenmachine en maal fijn tot fijne "graantjes".
  3. Eens het water kookt, doe de couscous in een kom en doe er 500ml kokend water bij (eventueel met een bouillonblokje). Zet een deksel op de kom en laat tien minuten wellen.
  4. Zet een grote pan met hoge kanten (of een wokpan) op het vuur en roerbak de paprika's, courgettes en kikkererwten voor 5 minuten. Ze mogen nog knapperig zijn.
  5. Voeg de bloemkoolcouscous toe, samen met de currykruiden en soyasaus. Roerbak voor 3 minuten.
  6. Voeg de gewelde couscous toe en bak nog 1 minuut.
  7. Haal van het vuur en snij de gedroogde abrikozen in stukjes. Meng onder de couscous

Notes

*kan vervangen door nog meer bloemkoolcouscous

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

Plaats reactie