BBQ serie: Pizza met ricotta en ham

hotspot soekmekaar-2 2

Wisten jullie dat je gewoon een pizza op de bbq kan maken? OMG! Ik ook niet! Dus bij deze verbaasde ik ons allebei en maakte ik deze 5-minute pizza voor mijn vrienden vorige week op een barbecue party. En dat het een hit was, kan ik je wel verzekeren!

hotspot soekmekaar-6

Gemakkelijker dan dit wordt het niet. Een paar ingrediënten (nee hoor, niets koken!) en een pizzadeegje uit de winkel en je hebt meteen een fantastisch impressive hapje waar je je gasten zeker mee zal achteroverblazen. We laten de klassieke tomatensaus even voor wat het is en gaan voor een zomerse en frisse variant met ricotta, gerookte ham en tomaatjes.

hotspot soekmekaar-4 2

Ik gebruikte mijn nieuwe Weber bbq op gas, wat een baby! Love it! Ideaal voor op mijn klein terrasje, hij is binnen de minuut warm en geen geklaag over rook door de buren! En geloof me, de smaak is top! BBQ style for the win! Zie die goede grill strepen maar eens. :D Maar natuurlijk kan je dit ook met houtskool maken. Laat de kolen goed heet worden en bak de pizza voor je aan het vlees begint.

hotspot soekmekaar-7

BBQ serie: Pizza met ricotta en ham

Aantal personen: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 1 vel pizzadeeg
  • 100g ricotta
  • 100g geraspte mozarella
  • 50g gerookte ham
  • 20 kerstomaatjes
  • handjevol rucola

Werkwijze

  1. Rol je pizzadeeg uit in twee gelijke vormen en leg op de hete bbq.
  2. Probeer de drang te weerstaan om het deeg om te draaien voor hij zelf loskomt van de bbq-plaat.
  3. Draai om met een tang en laat de onderkant ook bruin worden.
  4. Smeer ondertussen de bovenkant vol met ricotta en bedek met de ham en gehalveerde kerstomaatjes. Strooi er ook wat mozzarella over en doe het deksel dicht om de kaas te laten smelten.
  5. Als de kaas gesmolten is, haal de pizza van de bbq, doe er wat rucola over en snij meteen aan.

Smakelijk!

hotspot soekmekaar-3 2

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *