Ga terug
+ servings

Zelf gebakken falafel maken

Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:00 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.80 van 5 beoordelingen
8 - 10 stuks

Ingrediënten

  • Voor de falafel:
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol verse peterselie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Voor het serveren:
  • pitabroodjes
  • slasaus/looksaus
  • verse groentjes zoals spinazie, tomaatjes,..

  • Doe alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine of maal fijn met een staafmixer. Het geheel moet plakkerig genoeg zijn om balletjes van te maken.* Proef het mengsel ook of het nog zout of peper nodig heeft (ik deed er ongeveer een halve theelepel zout in).
  • Verdeel het mengsel in gelijke balletjes en druk een beetje plat tot schijfjes. Ik maakte mijn balletjes met een ijsschep, dat ging erg gemakkelijk.
  • Voor de pan: Verwarm een koekenpan voor op middel vuur (niet te warm) en bak de balletjes voor 3 minuten aan elke kant tot goudbruin.
  • Voor in de oven: Voeg een bakpapier toe aan een bakplaat en verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Besmeer het bakpapier met wat olie en leg daar de falafel balletjes op. Besmeer ook de bovenkant in met olie. Bak de balletjes voor 15 minuten en draai ze dan voorzichtig om. Ze zijn vrij fragiel als ze heel erg warm zijn. Bak dan nog 10 minuten.
  • Serveer met de vers getoaste pitabroodjes en de groentjes.
*Is het mengsel nog niet helemaal gemakkelijk om te vormen? Steek het dan afgedekt een half uurtje in de diepvriezer.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!