4 personen
Ingrediënten
Voor de scampi diabolique
- 24 scampi gepeld en ontdarmd
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 2 teentjes look geperst
- 200 ml tomatenpassata
- 250 ml kookroom of light kan ook
- 2 koffielepels paprikapoeder
- 1 koffielepel chilivlokken of naar smaak
- 400 g kerstomaatjes
Voor het serveren
- 250 g tagliatelle
- Verse peterselie fijngehakt
Verhit een klontje boter of wat olijfolie in een ruime pan met hoge zijden op hoog vuur en bak hierin de scampi’s kort bruin op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan en hou even apart.
Snij de sjalot en look fijn. Stoof ze vervolgens glazig in dezelfde pan. Voeg paprikapoeder en chilivlokken toe, kruid met peper en zout en bak kort mee.
Roer de passata en room erdoor en laat enkele minuten zachtjes inkoken. Kruid met peper en zout.
Snij de kerstomaatjes ondertussen doormidden. Voeg bij de saus en laat even meegaren, zo'n 3-4 minuten.
Voeg de scampi toe aan de saus en laat ze opwarmen en doorgaren in de saus.
Kook intussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de scampi met saus erover en werk af met de verse peterselie.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!