Ga terug
Recept afdrukken
4.89 van 9 stemmen

Appeltaart met kwark

Ingrediënten

  • 100 g boter kamertemperatuur
  • 120 g zelfrijzende bloem*
  • 120 g suiker
  • 200 g kwark
  • 3 eieren
  • 4 groene appels
  • 1 tl kaneel
  • 20 g amandelschilfers optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de appels en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 bij 1 cm. Doe 1 eetlepel bloem bij de blokjes en schep goed onder elkaar zodat alle appelstukjes wat bloem hebben.
  • Doe de boter samen met de suiker in een kom en meng voor een paar minuten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix voor 2-3 minuten.
  • Voeg nu ook de kwark toe, kaneel en de bloem. Roer het deeg tot alle ingrediënten net goed gemixt zijn en stop dan meteen.
  • Voeg met een spatel de appelblokjes toe en verdeel goed onder het deeg.
  • Doe het deeg in een ronde springvorm met op de bodem bakpapier. Ik wreef ook de kanten in met wat boter. Verdeel er eventueel de amandelschilfers over.
  • Zet in de oven voor 50-60 minuten en laat volledig afkoelen.
  • Bewaar in de koelkast.

Notities

*Ik heb altijd gewoon tarwemeel in huis, dus ik deed er dan 1tl bakpoeder bij. Kan ook!