Schil de appels en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 bij 1 cm. Doe 1 eetlepel bloem bij de blokjes en schep goed onder elkaar zodat alle appelstukjes wat bloem hebben.
Doe de boter samen met de suiker in een kom en meng voor een paar minuten.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix voor 2-3 minuten.
Voeg nu ook de kwark toe, kaneel en de bloem. Roer het deeg tot alle ingrediënten net goed gemixt zijn en stop dan meteen.
Voeg met een spatel de appelblokjes toe en verdeel goed onder het deeg.
Doe het deeg in een ronde springvorm met op de bodem bakpapier. Ik wreef ook de kanten in met wat boter. Verdeel er eventueel de amandelschilfers over.
Zet in de oven voor 50-60 minuten en laat volledig afkoelen.
Bewaar in de koelkast.
*Ik heb altijd gewoon tarwemeel in huis, dus ik deed er dan 1tl bakpoeder bij. Kan ook!