Ga terug
Recept afdrukken
5 van 14 stemmen

Speculaastruffels

Ingrediƫnten

  • 200 gram speculaas
  • 100 gram roomkaas vb. philadelphia natuur
  • 200 gram melk chocolade optioneel
  • 50 gram witte chocolade optioneel

Instructies

  • Maal de speculaas fijn in een keukenmachine of doe de koekjes in een zakje en maal met een deegrol tot kruimels.
  • Meng de roomkaas onder de kruimels tot het een eenvormig deeg vormt.
  • Rol balletjes van het deeg en leg op een bord.
  • Laat de balletjes 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Rol de truffels in cacao, speculaaskruimels of kokos voor een snelle afwerking.
  • Wil je de truffels helemaal afmaken? Ga dan voor een buitenlaagje van melk of witte chocolade.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes in een kommetje en smelt in de magnetron.
  • Rol de balletjes 1 voor 1 in de chocolade en leg ze op een bakpapier om op te stijven.
  • Plaats de balletjes een half uurtje in de ijskast of in de diepvriezer.
  • Werk eventueel af door nog wat melkchocolade te smelten en daarna deze over de balletjes te drizzelen.