Ga terug

Heerlijke broodpudding met appel

Porties: 1 cakevorm

Ingredi├źnten

  • 1 klein brood restjes (350g)
  • 3 eieren
  • 500 ml melk*
  • 70 g lichtbruine suiker
  • 2 appels
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 1 tl vanille
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  • Snij het brood in grove stukken. De korstjes mag je er gerust aanlaten. Doe in een grote kom.
  • Breek de eieren en klop ze los in een andere kom.
  • Voeg de melk toe, suiker, vanille en kaneel en meng goed.
  • Voeg het ei-mengsel bij het brood en meng goed door. Het mag echt een papje worden. Laat even aan de kant staan zodat het mengsel kan "trekken".
  • Schil de appels en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Voeg de appelblokjes en de veenbessen toe aan het broodmengsel en roer goed door. Er mag niet al te veel melk meer in de bodem van de kom liggen.
  • Boter een cakevorm in en doe het mengsel erin.
  • Zet in de oven voor 45-50 minuten tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker droog uit de pudding komt.
  • Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.

Notities

*magere, volle, plantaardige, ... kan allemaal!