Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heerlijke broodpudding met appel
Totale bereidingstijd
00
uur
:
55
minuten
Voorbereidingstijd
00
uur
:
10
minuten
Bereidingstijd
00
uur
:
45
minuten
Afdrukken
Pin recept
Kookmodus
Rate het recept hier
4.54
van
15
beoordelingen
1
cakevorm
Ingrediënten
1
klein brood
restjes (350g)
3
eieren
500
ml
melk*
70
g
lichtbruine suiker
2
appels
50
g
gedroogde veenbessen
1
tl
vanille
1
tl
kaneel
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij het brood in grove stukken. De korstjes mag je er gerust aanlaten. Doe in een grote kom.
Breek de eieren en klop ze los in een andere kom.
Voeg de melk toe, suiker, vanille en kaneel en meng goed.
Voeg het ei-mengsel bij het brood en meng goed door. Het mag echt een papje worden. Laat even aan de kant staan zodat het mengsel kan "trekken".
Schil de appels en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
Voeg de appelblokjes en de veenbessen toe aan het broodmengsel en roer goed door. Er mag niet al te veel melk meer in de bodem van de kom liggen.
Boter een cakevorm in en doe het mengsel erin.
Zet in de oven voor 45-50 minuten tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker droog uit de pudding komt.
Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.
*magere, volle, plantaardige, ... kan allemaal!
Rate dit recept
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!