Ga terug
+ servings

Heerlijke broodpudding met appel

Totale bereidingstijd 00uur:55 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.54 van 15 beoordelingen
1 cakevorm

Ingrediënten

  • 1 klein brood restjes (350g)
  • 3 eieren
  • 500 ml melk*
  • 70 g lichtbruine suiker
  • 2 appels
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 1 tl vanille
  • 1 tl kaneel

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij het brood in grove stukken. De korstjes mag je er gerust aanlaten. Doe in een grote kom.
  • Breek de eieren en klop ze los in een andere kom.
  • Voeg de melk toe, suiker, vanille en kaneel en meng goed.
  • Voeg het ei-mengsel bij het brood en meng goed door. Het mag echt een papje worden. Laat even aan de kant staan zodat het mengsel kan "trekken".
  • Schil de appels en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Voeg de appelblokjes en de veenbessen toe aan het broodmengsel en roer goed door. Er mag niet al te veel melk meer in de bodem van de kom liggen.
  • Boter een cakevorm in en doe het mengsel erin.
  • Zet in de oven voor 45-50 minuten tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker droog uit de pudding komt.
  • Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.
*magere, volle, plantaardige, ... kan allemaal!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!