Ga terug
Recept afdrukken
4.72 van 7 stemmen

Porties: 10 personen

Ingrediƫnten

Voor de bodem:

  • 150 g speculaas
  • 70 g (lactosevrije) boter

Voor de vulling:

  • 250 g Dilea lactosevrije mascarpone
  • 20 cl Dilea lactosevrije room
  • 150 g speculaaspasta
  • 50 g bloemsuiker

Voor de afwerking (optioneel):

  • 4 eetlepels speculaaspasta
  • 10 cl Dilea lactosevrije room
  • 1 el bloemsuiker
  • Een paar extra speculaasjes

Instructies

Voor de bodem:

  • Maal de speculaas fijn in een foodprocessor.
  • Smelt ondertussen de boter en voeg toe aan de speculaas. Blend tot het geheel op nat zand gelijkt.
  • Verdeel de speculaaskruimels over de bodem van je springvorm (ongeveer 22 cm) en druk goed aan zodat je een gelijkmatige bodem krijgt.
  • Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling:

  • Klop de room stijf.
  • Doe de mascarpone samen met de speculaaspasta en gezeefde bloemsuiker in een kom en mix met een elektrische mixer tot een glad geheel.
  • Schep er dan voorzichtig de room onder met een spatel.
  • Schep de vulling voorzichtig op de bodem die je eerder maakte en plaats voor minimaal 4 uur in de koelkast.

Voor de afwerking:

  • Smelt de speculaaspasta en doe in een spuitzak. Drizzle de pasta over de taart.
  • Klop de room op samen met de bloemsuiker en spuit mooie toefjes op de taart.
  • Verkruimel wat van de speculaasjes en verdeel over de bovenkant. Steek eventueel een stukje speculaas in elk toefje slagroom.