Ga terug
–+ servings

Speculaas cheesecake

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.70 van 13 beoordelingen
10 personen

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 150 g speculaas
  • 70 g (lactosevrije) boter

Voor de vulling:

  • 250 g Dilea lactosevrije mascarpone
  • 20 cl Dilea lactosevrije room
  • 150 g speculaaspasta
  • 50 g bloemsuiker

Voor de afwerking (optioneel):

  • 4 eetlepels speculaaspasta
  • 10 cl Dilea lactosevrije room
  • 1 el bloemsuiker
  • Een paar extra speculaasjes

Voor de bodem:

  • Maal de speculaas fijn in een foodprocessor.
  • Smelt ondertussen de boter en voeg toe aan de speculaas. Blend tot het geheel op nat zand gelijkt.
  • Verdeel de speculaaskruimels over de bodem van je springvorm (ongeveer 22 cm) en druk goed aan zodat je een gelijkmatige bodem krijgt.
  • Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling:

  • Klop de room stijf.
  • Doe de mascarpone samen met de speculaaspasta en gezeefde bloemsuiker in een kom en mix met een elektrische mixer tot een glad geheel.
  • Schep er dan voorzichtig de room onder met een spatel.
  • Schep de vulling voorzichtig op de bodem die je eerder maakte en plaats voor minimaal 4 uur in de koelkast.

Voor de afwerking:

  • Smelt de speculaaspasta en doe in een spuitzak. Drizzle de pasta over de taart.
  • Klop de room op samen met de bloemsuiker en spuit mooie toefjes op de taart.
  • Verkruimel wat van de speculaasjes en verdeel over de bovenkant. Steek eventueel een stukje speculaas in elk toefje slagroom.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!