Ga terug
+ servings

Worteltaart havermout

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.86 van 7 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 2 wortels
  • 250 g havermoutvlokken grof voor meer textuur
  • 60 g bruine suiker
  • 500 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren

  • Verwarm je oven voor op 170°C.
  • Schil en rasp je wortels.
  • Doe de melk samen met de bruine suiker in een kom en meng goed. Voeg de eieren toe, kluts ze los en meng onder het geheel.
  • Voeg de wortels, havermoutvlokken en kaneel toe en schep onder elkaar. Het mengsel zal heel lopend zijn.
  • Wrijf een ovenschaal in met wat olie om plakken te voorkomen en doe het mengsel erin. Zet in de oven voor 30-35 minuten tot de havermout lichtbruin wordt.
  • Laat even afkoelen. Serveer meteen of bewaar in de koelkast om de hele week van te genieten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!