Recept afdrukken

Worteltaart havermout

Porties: 6 personen

Ingredi├źnten

  • 2 wortels
  • 250 g havermoutvlokken grof voor meer textuur
  • 60 g bruine suiker
  • 500 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 170┬░C.
  • Schil en rasp je wortels.
  • Doe de melk samen met de bruine suiker in een kom en meng goed. Voeg de eieren toe, kluts ze los en meng onder het geheel.
  • Voeg de wortels, havermoutvlokken en kaneel toe en schep onder elkaar. Het mengsel zal heel lopend zijn.
  • Wrijf een ovenschaal in met wat olie om plakken te voorkomen en doe het mengsel erin. Zet in de oven voor 30-35 minuten tot de havermout lichtbruin wordt.
  • Laat even afkoelen. Serveer meteen of bewaar in de koelkast om de hele week van te genieten.