6 personen
Ingrediënten
- 500 g macaroni
- 1 butternut pompoen
- 250 g spekjes
- 1 ui
- 250 ml melk
- 200 g gemalen kaas pittig
- een paar takjes tijm
Snij en schil de pompoen in blokjes of rooster de gehele pompoen eerst in de oven voor 45 minuten om het snijden gemakkelijker te maken.
Doe de spekjes in een pot en bak ze krokant. Haal ze eruit en doe in een kommetje. Verwijder eventueel het vet.
Doe wat olie in dezelfde pot en fruit de ui en pompoen aan voor 5 minuten samen met de tijmblaadjes. Kruidt met peper en zout.
Voeg de melk toe samen met 250ml water en kook het mengsel voor zo'n 5-10 minuten tot de pompoen helemaal zacht is.
Kook ondertussen water voor de macaroni en kook voor 1 minuut minder dan de verpakking zegt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Mix het pompoen-mengsel met een staafmixer en meng hieronder nu de helft van de kaas. voeg daarna de spekjes terug toe aan de saus die van textuur op dikkige soep lijkt.
Voeg een half tasje van het pasta-water toe en giet de pasta daarna af.
Voeg de pasta toe aan de saus en zet alles goed onder elkaar.
Doe de pasta in een ovenschaal en bedek met de andere helft gemalen kaas.
Bak in de oven voor zo'n 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin ziet.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!