Ga terug
+ servings

Pompoen macaroni uit de oven

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:25 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.80 van 34 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 500 g macaroni
  • 1 butternut pompoen
  • 250 g spekjes
  • 1 ui
  • 250 ml melk
  • 200 g gemalen kaas pittig
  • een paar takjes tijm

  • Snij en schil de pompoen in blokjes of rooster de gehele pompoen eerst in de oven voor 45 minuten om het snijden gemakkelijker te maken.
  • Doe de spekjes in een pot en bak ze krokant. Haal ze eruit en doe in een kommetje. Verwijder eventueel het vet.
  • Doe wat olie in dezelfde pot en fruit de ui en pompoen aan voor 5 minuten samen met de tijmblaadjes. Kruidt met peper en zout.
  • Voeg de melk toe samen met 250ml water en kook het mengsel voor zo'n 5-10 minuten tot de pompoen helemaal zacht is.
  • Kook ondertussen water voor de macaroni en kook voor 1 minuut minder dan de verpakking zegt.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Mix het pompoen-mengsel met een staafmixer en meng hieronder nu de helft van de kaas. voeg daarna de spekjes terug toe aan de saus die van textuur op dikkige soep lijkt.
  • Voeg een half tasje van het pasta-water toe en giet de pasta daarna af.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en zet alles goed onder elkaar.
  • Doe de pasta in een ovenschaal en bedek met de andere helft gemalen kaas.
  • Bak in de oven voor zo'n 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin ziet.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!