Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 7 stemmen

Bloemkool soep met rode linzen

Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 100 gram rode linzen
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel (rode) currypasta
  • 1 blik kokosmelk

Instructies

  • Snij de bloemkool in roosjes. Hak de ui en look grof.
  • Zet een grote soeppot op een middelhoog vuur. Voeg een klein beetje olie toe aan de pan en voeg de groenten toe. Roerbak voor ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de currypasta bij en bak een minuutje mee tot de currypasta geurig wordt.
  • Voeg dan kokend water toe tot de bloemkool net onder staat. Voeg ook de linzen toe en het bouillonblokje. Kook voor ongeveer 15-20 minuten tot de bloemkool en linzen gaar zijn.
  • Voeg de kokosmelk toe en draai het vuur uit. Blend de soep fijn of laat er nog wat stukjes in: wat je lekker vindt! Kruid met peper en zout en serveer meteen.