8 personen
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 100 gram rode linzen
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel (rode) currypasta
- 1 blik kokosmelk
Snij de bloemkool in roosjes. Hak de ui en look grof.
Zet een grote soeppot op een middelhoog vuur. Voeg een klein beetje olie toe aan de pan en voeg de groenten toe. Roerbak voor ongeveer 3-4 minuten.
Voeg de currypasta bij en bak een minuutje mee tot de currypasta geurig wordt.
Voeg dan kokend water toe tot de bloemkool net onder staat. Voeg ook de linzen toe en het bouillonblokje. Kook voor ongeveer 15-20 minuten tot de bloemkool en linzen gaar zijn.
Voeg de kokosmelk toe en draai het vuur uit. Blend de soep fijn of laat er nog wat stukjes in: wat je lekker vindt! Kruid met peper en zout en serveer meteen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!