Ga terug
–+ servings

Halloumi ovenschotel

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:20 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 200 g halloumi
  • 1 grote ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 courgette
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el pikantpaprikapoeder
  • een handjevol basilicum

  • Snij de ui doormidden en in fijne ringen. Was de courgette en snij in hapklare blokjes.
  • Stoof de ui aan in een beetje olijfolie in een pan met hoge zijden die ook in de oven mag (dus geen plastiek handvat).
  • Voeg na 2 minuten ook de courgette toe. Kruid met peper en zout.
  • Zodra de ui en courgette beetgaar zijn (na ongeveer 5 minuten) voeg het komijnpoeder & paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee tot de kruiden tot leven komen.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en zet alles goed onder elkaar. Kruid eventueel nog bij met peper of zout.
  • Maak de halloumi droog met wat keukenpapier en snij in dunne reepjes, plakjes of blokjes (jouw keuze).
  • Leg de halloumi bovenop het tomatenmengsel en zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot de kaas goudbruin kleurt.
  • Haal uit de oven en scheur wat basilicumblaadjes als afwerking.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!