Ga terug
+ servings

Gebakken rijst

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • Een theekopje rijst gekookt (ong. 200 gram ongekookt)
  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika's in kleine stukjes
  • een paar lente-uitjes
  • 300 gram maïs uitgelekt
  • 300 gram erwten diepgevroren
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels sojasaus

  • Zet een grote ronde pan of wok op het vuur en laat goed heet worden.
  • Doe wat neutrale olie in de pan (ik gebruik kokosolie) en bak de kippenblokjes kort tot ze gaar zijn. Ze moeten niet per se veel kleur krijgen, roer regelmatig door.
  • Schep de kippenblokjes even in een schaaltje.
  • Bak de paprika samen met de maïs en erwten voor zo'n 4 minuten tot de paprika gaar is.
  • Duw de groenten naar 1 kant van de pan en breek de twee eieren aan de andere kant rechtstreeks in de pan. Roer met een vork of houten lepel de eieren door elkaar net zoals bij een roereitje tot het ei zo goed als gaar is. Meng het nu met de groenten in de pan.
  • Voeg de rijst, samen met de kip en de sojasaus aan de pan toe en roerbak (dus roer de hele tijd) nog zo'n 2 minuten tot de sojasaus goed verdeeld is over alle groenten en de rijst.
  • Snij tot slot de lente-uitjes in fijne ringetjes en verdeel over de rijst.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!