Ga terug
+ servings

Enchiladas met kip

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.67 van 12 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 8 wraps
  • 800 gram Mexicaanse groentemix of ga voor 1 ui, 2 wortels en een rode paprika + 1 blikje van je favoriete bonen en een handvol spinazie
  • 500 g kipfilet of kippendijfilet
  • 3 potten tomatensalsa zo van die saus om nacho's in te dippen
  • 1 zakje chili mix kruiden
  • 100 g gemalen (cheddar) kaas

Serveer met verse koriander, avocado/guacamole en zure room naar keuze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een grote pan en bak de kip gaar in een scheutje olie samen met 2 eetlepels van de chili kruiden mix. Haal uit de pan.
  • Snij de groenten fijn indien nodig en bak beetgaar met de rest van de chili kruiden mix.
  • Haal de kip uit elkaar met twee vorken of snij fijn. Doe de bonen, kip en salsasaus bij de groenten in de pan. Meng alles goed. Proef en kruid eventueel af met peper en zout.
  • Bedek de bodem van een grote ovenschaal met een klein laagje saus. Neem een tortilla, leg een royale hoeveelheid van de vulling in het midden en rol op en leg in een ovenschaal met de gevouwen kant naar beneden.
  • Herhaal voor de overige tortilla's.
  • Bedek de bovenkant met een beetje van de vulling en vooral met de gemalen kaas.
  • Zet in de oven voor 30 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt.
*Vind je dit niet in de supermarkt? Koop dan een blikje maïs & zwarte bonen en doe er nog wat groentjes bij. Net zo lekker!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!