Ga terug
–+ servings

Citroen tiramisu

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

Voor de mascarponeroom:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml Inex room 40%
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g lemon curd

Voor de opbouw van de tiramisu:

  • 200 g lange vingers
  • 200 ml melk
  • 50 ml limoncello
  • 100 g lemon curd

  • Klop de slagroom stijf.
  • Klop in een andere kom de mascarpone los, samen met de poedersuiker en lemon curd. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor.
  • Meng de limoncello met de melk of gebruik alleen melk of non-alcoholische limoncello voor een alcoholvrije variant.
  • Doop de lange vingers kort in het vocht en bedek er de bodem van een ovenschaal mee.
  • Verdeel de helft van de mascarponeroom over de lange vingers.
  • Herhaal met een tweede laag lange vingers en mascarponeroom.
  • Werk af met een laag van de lemon curd.
  • Laat minstens 4 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast.
  • * Als je non-alcoholische limoncello gebruikt ipv met alcohol, kan je gewoon 250ml nemen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!