8 personen
Ingrediënten
Voor de mascarponeroom:
- 500 g mascarpone
- 250 ml Inex room 40%
- 100 g poedersuiker
- 100 g lemon curd
Voor de opbouw van de tiramisu:
- 200 g lange vingers
- 200 ml melk
- 50 ml limoncello
- 100 g lemon curd
Klop de slagroom stijf.
Klop in een andere kom de mascarpone los, samen met de poedersuiker en lemon curd. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor.
Meng de limoncello met de melk of gebruik alleen melk of non-alcoholische limoncello voor een alcoholvrije variant.
Doop de lange vingers kort in het vocht en bedek er de bodem van een ovenschaal mee.
Verdeel de helft van de mascarponeroom over de lange vingers.
Herhaal met een tweede laag lange vingers en mascarponeroom.
Werk af met een laag van de lemon curd.
Laat minstens 4 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast.
* Als je non-alcoholische limoncello gebruikt ipv met alcohol, kan je gewoon 250ml nemen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!