10 boterhammen
Ingrediënten
- een kleine butternut 400 à 500g
- 80 gram cashewnoten
- 1 eetlepel roomkaas light of gewoon
- 1 tl gedroogde tijm
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de butternut en snij in blokjes.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoen over. Drizzle er een eetlepel olijfolie over, de tijm en kruid met peper en zout.
Zet voor 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg de laatste 3 minuten van het bakken de cashewnoten toe aan de bakplaat en laat ze mee roosteren.
Laat de pompoen even afkoelen. Doe dan samen met de cashews in een maatbeker en maal fijn met de staafmixer. Je kan het tot een super smeuige massa pureren of nog een beetje bite laten. Hou eventueel een deeltje van de pompoen apart om later bij op je boterham te leggen.
Voeg de roomkaas toe, kruid met peper en zout en maal fijn.
Bewaar de spread tot 4 dagen in de koelkast in een afgesloten potje.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!