Recept afdrukken

Cookie Dough Balletjes

Porties: 10 Balletjes

Ingrediƫnten

  • 100 g pindakaas
  • 70g tarwebloem*
  • 35 g agavesiroop
  • 25 g chocolate druppels**

Optioneel: snuifje zeezout, 1tl vanille-extract

    Instructies

    • Doe de pindakaas samen met de bloem en agavesiroop in een kom. Meng goed met een houten lepel. Je kan het ook even mengen in een kom met een mixer of in een keukenmachine. 
    • Neem het deeg tussen je handen. Het hoort niet te plakken, en het moet samenkleven als het je samendrukt. Is dat niet het geval (hangt soms van het merk van de ingrediĆ«nten af), voeg dan nog wat extra agavesiroop toe. Plakt het te hard, voeg dan nog een beetje bloem toe. 
    • Voeg nu ook de vanille en het zeezout toe als je het gebruikt. Meng goed.
    • Schep de chocolade druppels er onder.
    • Rol balletjes ter grootte van een grote knikker (die van mij waren ongeveer 20g). Laat ze zeker een uurtje opstijven in de koelkast. Bewaar ze daar ook.

    Notities

    *gebruik eventueel havermeel voor een glutenvrije en gezondere variant.
    ** zelf je chocolade fijnhakken kan natuurlijk ook.