Ga terug
–+ servings

Burrata salade met tomaat, framboos en pesto

Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje gemengde sla
  • 400 gram kerstomaatjes
  • 75 gram frambozen
  • 4 eetlepels pesto
  • 2 bollen burrata

Voor de dressing

  • 75 gram frambozen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 limoen geperst

Voor de dressing

  • Plet de frambozen met een vork in een kom met hoge zijden. Voeg de olijfolie en het sap van de limoen toe en meng met de vork tot een egale dressing. Kruid goed af met peper en zout. Afhankelijk van je frambozen kan je ook nog een scheutje honing toevoegen.

Voor de salade

  • Doe de gemengde sla in een serveerschaal. Verdeel er wat van de dressing over en schep om.
  • Snij de kerstomaatjes en frambozen in kleine stukken. Ik snij sommigen in 2, anderen in 4.
  • Is de pesto erg vast, leng het dan aan met een scheutje water zodat je de pesto makkelijker kan verdelen.
  • Verdeel de tomaatjes, frambozen over de salade. Scheur de burrata doormidden en verdeel over de groenten. Kruid met peper en zout en lepel er nog wat extra dressing en de pesto over. Serveer eventueel met brood.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!