Ingrediënten
Voor de botjes met bloed
- 1 rol pizzadeeg
- 1 potje tomatensaus
- 1 zakje gemalen mozzarella
Voor de banaan spookjes
- 2 bananen
- 150 g witte chocolade
- 30 g pure chocolade of wat cacao nibs
Voor de botjes met bloed
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol de lap pizzadeeg uit en snij repen af van ongeveer 1 centimeter breed. Snij die repen dan in stukjes ongeveer zo breed als je handpalm.
Snij langs beide uiteinden een klein stukje in met een mes zodat de "botjes" ontstaan.
Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk met wat boter of olie.
Kruidt met peper en zout en bestrooi met mozzarella.
Bak in de oven voor zo'n 8 minuten.
Ik snij na het afkoelen van de botjes met een mesje de gedrupte kaas er langs de zijkanten nog af voor een extra clean effect, maar dat hoeft natuurlijk niet!
Voor de banaan spookjes
Pel de banaan en snij in de lengte door midden en dan beide helften doormidden zodat je vier gelijke delen krijgt.
Smelt de witte chocolade in de microgolf, al roerend met intervallen van 20 seconden.
Steek een stokje of omgekeerd lepeltje in het midden van de banaan en dompel onder in de witte chocolade.
Laat uitharden en werk af met twee cacaonibs (als ogen) of twee puntjes van gesmolten pure chocolade.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!