4 personen
Ingrediënten
- 1 kg krieltjes
- 2 rode uien
- een handjevol verse tijm
- 200 g trostomaatjes
- 400 g bereid lamsgehakt
- 20 zwarte olijven
- 50 g fetakaas
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de krieltjes en snij in partjes (in vieren). Schil de rode ui en snij in gelijkaardige partjes.
Doe beide in een grote ovenschaal en verdeel hier wat olijfolie over. Kruid met peper en zout.
Rits de verse tijm en meng onder de ui en aardappelen.
Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de aardappelen al lichtjes goudbruin kleuren.
Voeg dan de trostomaatjes toe en zet opnieuw voor 10-15 minuten in de oven.
Verdeel het gehakt in 12/16 delen en rol het gehakt tot balletjes. Je kan de balletjes voor de laatste 5-8 minuten in de pan meebakken of je kan ze ook samen met de tomaatjes bij in de ovenschaal doen. Dan kleuren ze alleen wat minder donker.
Haal de ovenschaal uit de oven als de aardappelen goudbruin zijn en de gehaktballetjes gaar.
Verdeel de zwarte olijven en fetakaas over de ovenschotel en je bent klaar om te serveren.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!