Ga terug
+ servings

Griekse ovenschotel met gehaktballen

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes
  • 2 rode uien
  • een handjevol verse tijm
  • 200 g trostomaatjes
  • 400 g bereid lamsgehakt
  • 20 zwarte olijven
  • 50 g fetakaas

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de krieltjes en snij in partjes (in vieren). Schil de rode ui en snij in gelijkaardige partjes.
  • Doe beide in een grote ovenschaal en verdeel hier wat olijfolie over. Kruid met peper en zout.
  • Rits de verse tijm en meng onder de ui en aardappelen.
  • Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de aardappelen al lichtjes goudbruin kleuren.
  • Voeg dan de trostomaatjes toe en zet opnieuw voor 10-15 minuten in de oven.
  • Verdeel het gehakt in 12/16 delen en rol het gehakt tot balletjes. Je kan de balletjes voor de laatste 5-8 minuten in de pan meebakken of je kan ze ook samen met de tomaatjes bij in de ovenschaal doen. Dan kleuren ze alleen wat minder donker.
  • Haal de ovenschaal uit de oven als de aardappelen goudbruin zijn en de gehaktballetjes gaar.
  • Verdeel de zwarte olijven en fetakaas over de ovenschotel en je bent klaar om te serveren.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!