4 personen
Ingrediënten
- 200 g couscous
- 225 g haloumi
- 2 courgettes
- 200 g kerstomaatjes
- 1 bouillonblokje
- een handjevol peterselie
- 1 citroen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de haloumi in hapklare blokjes, alsook de courgette. Dit hoeft niet al te fijn te zijn.
Doe de haloumi en courgette samen in een ovenschaal met een eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout.
Zet in de oven voor 20 minuutjes tot alles goudbruin is. Draai de groenten eventueel halverwege om zodat alle kanten bruin kunnen worden.
Doe de couscous in een kom vul de kom aan met 500ml water en verkruimel het bouillonblokje eronder. Roer goed door en zet een bord op de kom. Laat ongeveer 5 minuten wellen of tot de couscous alle water heeft opgenomen. Roer de couscous los en luchtig met een vork.
Snij de kerstomaatjes in vieren en hak de peterselie fijn.
Doe de kerstomaatjes en peterselie onder de couscous alsook de haloumi en courgettestukjes.
Kruid het geheel af met peper en zout en het sap van de citroen voor een frisse toets.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!