Ga terug
+ servings

éénpanspasta puttanesca

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 320 g volkoren pasta
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g kerstomaatjes
  • 10 zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • handjevol basilicumblaadjes

  • Snij de ui fijn, pers de look en halveer de kerstomaatjes.
  • Zet een pan met hoge kanten op middelhoog vuur en bak de ui voor 2 minuten in wat olie.
  • Voeg de geperste look toe en bak voor 30 seconden.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe buiten de basilicum, alsook 750ml water.
  • Zet een deksel op de pan en laat sudderen voor 10-15 minuten. Roer regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem gaat plakken. De pasta moet gaar zijn en het water moet bijna volledig opgenomen zijn.
  • Serveer met wat gescheurde verse basilicumblaadjes.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!